Hufvudstadsbladet

Fredrik Jensen närmar sig toppformen

Drömflytte­n till Augsburg och Bundesliga kom 2018. Men hittills har inte Fredrik Jensen kunnat utmäta sin fulla potential i Bundesliga då skador stört. Fast nu verkar han vara på rätt väg.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Under de tre första säsongerna i Augsburg blev det 1210 minuter tävlingsfo­tboll. Det hade blivit mera utan alla skador som hållit honom borta i sammanlagt cirka nio månader.

Och efter varje skada tar det en stund innan du närmar dig toppformen. Nu verkar Jensen vara nära toppformen, för första gången på ganska länge.

– Jag är i skick och frisk och det är det viktigaste. Då kroppen är hel och fräsch ger det mig möjlighete­n att som spelare nå den nivå jag har i mig. Är du inte frisk går det helt enkelt inte, säger Jensen, som gjorde ett väldigt piggt intryck i onsdagens landskamp mot Wales.

Ständigt spelbar, rörlig med rappa ben och blicken riktad mot motståndar­nas straffområ­de.

Efter i snitt 400 minuter tävlingsfo­tboll har säsongen 21–22 börjat i helt andra tecken för Jensen. 160 minuter Bundesliga­fotboll så här långt då säsongen är tre matcher ung.

Nygamla tränaren Markus Weinzierl har visat ett helt annat förtroende för den 23-årige Borgåkille­n än exempelvis företrädar­en, den forna toppspelar­en Heiko Herrlich, gjorde.

Herrlich fick gå i april och Weinzierl ersatte, men resultaten fortsatte att utebli.

Denna säsong har börjat med en poäng av nio möjliga. Premiären mot Hoffenheim var en katastrof med 0–4 i baken, senast blev det 1–4 mot starka Leverkusen.

Jensen har medverkat i de matcherna och också i 0–0-mötet mot Frankfurt.

Mot Kazakstan är stalltipse­t att han inleder på bänken även om en offensiv trio med Pukki-Pohjanpalo-Jensen inte är en helt utesluten idé mot Kazakstan.

– Det här är en match vi ska vinna. Inget snack om saken.

– Vi har kört med samma rutiner som inför varje match och vi är fulla av tillit till att vårt spel är tillräckli­gt bra för att ta tre poäng.

Kazakstan, rankat 124 i världen för tillfället, ska ändå inte underskatt­as.

Ett lag som spelat två gånger oavgjort mot Ukraina i detta kval besitter en viss klass.

– Det är inte så att vi kan gå in och tro att vi kan sätta två-tre bollar direkt. De kommer säkerligen att lägga sig rätt lågt i banan och vänta på chanser att ställa om snabbt. För oss gäller det att jobba oss in i matchen och tålmodigt spela oss till chanserna. Chanserna kommer förr eller senare och då ska vi sätta tillräckli­gt många av dem för att vinna.

– Det finns ingen orsak att oroa sig utan i stället gäller det att se chansen.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ?? ■ Fredrik Jensen hörde till de bästa mot Wales senast.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/LEHTIKUVA ■ Fredrik Jensen hörde till de bästa mot Wales senast.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland