Hufvudstadsbladet

Castren skriver finländsk golfhistor­ia i Solheim Cup

Europas Solheim Cup-mix har flera nya spännande inslag i år. Som den banbrytand­e finländska­n Matilda Castren. – Allt har gått väldigt fort i år, säger debutanten.

- CARL GÖRANSSON/TT

Matilda Castren blir Finlands första spelare som represente­rar Europa i Solheim Cup. Vägen till den prestigefy­llda matchen på Inverness Club i Toledo, Ohio, var inte direkt enkel för Castrén.

USA-baserade Castren visade fin form i början av sommaren och tog bland annat sin första seger på LPGA-touren, men eftersom hon inte var medlem på Europatour­en var hon ändå inte uttagbar för Solheim Cup. Den enda tänkbara lösningen för att få ett medlemskap var att vinna en tävling på touren – och det var precis vad Matilda Castren lyckades med. På första försöket, inför hemmapubli­ken i Åbo i juli.

– Det var kanske inte min största seger, men det var en av mina största bedrifter, säger 26-åringen.

– Alla i publiken hejade på mig och det var speciellt att göra det på hemmaplan och veta vad det betydde för mig.

Plötsligt var Castren aktuell för Solheim Cup och när Catriona Matthew häromvecka­n presentera­de sina kaptensval var finländska­n bland de lyckliga sex.

Kan paras ihop med Nordqvist

Under inspelsvar­ven på såväl onsdagen som torsdagen har Matilda Castren gått i samma boll som Anna Nordqvist, och det kan mycket väl bli så att finländska­n paras ihop med den svenska British Open-vinnaren när det är dags att uppfylla drömmen och göra Solheim Cupdebut på lördag.

– Efter min seger har allting gått så fort och det här är mer än jag hade kunnat drömma om i början av året, säger Castren.

Europa har ytterligar­e tre debutanter i laget: tyska Sophia Popov, danska Nanna Koerstz Madsen och Leona Maguire, som blir den första irländska spelaren någonsin i Solheim Cup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland