Hufvudstadsbladet

Danmark nära VM – 22–0 i målskillna­d

- DAVID HJORTER/TT

Danmark tog sin sjätte raka seger på lika många matcher i VM-kvalet när Israel kördes över med 5–0 hemma på Parken i Köpenhamn. Den danska segermaski­nen, som ännu inte släppt in något kvalmål och gjort 22 framåt, toppar grupp F med sju poäng före nya grupptvåan Skottland med fyra matcher kvar och har ett fast grepp om direktplat­sen till fotbolls-VM i Qatar 2022.

I lördags avgjorde Danmarks anfallare Jonas Wind sent i 1–0-segern borta mot Färöarna. På tisdagskvä­llen var det inget snack om saken när danskarna krossade Israel och vann med 5–0 i en tidig gruppfinal hemma på Parken i Köpenhamn.

Danskarna punkterade matchen inom loppet av 13 minuter i första halvlek när Yussuf Poulsen, Simon Kjaer och Andreas Olsen gjorde varsitt mål mellan matchminut 28 och 41. I andra halvlek satte Thomas Delaney 4–0 och Andreas Cornelius 5–0 för sommarens succélag från fotbolls-EM.

EM-succé efter Eriksen-trauma

Danskarna har radat upp sex segrar i VM-kvalgrupp F som består av sex lag och har maximala 18 poäng och målskillna­den 22–0 med fyra matcher kvar att spela. Målvakten Kasper Schmeichel och det danska försvaret har alltså ännu inte släppt in något kvalmål.

Skottland passerade Israel upp på andra plats i gruppen efter en 1–0-seger borta mot gruppfyran Österrike.

I juli tog sig Danmark till semifinal i EM trots att laget i premiärmat­chen mot Finland på Parken upplevde ett trauma då mittfältss­tjärnan Christian Eriksen, vars fotbollsfr­amtid är oklar, drabbades av ett hjärtstopp men överlevde.

VM-slutspelet i Qatar avgörs 21 november–18 december 2022.

?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX VIA AP ?? Danmark stormar mot fotbolls-VM i Qatar efter en ny kvalseger.