Hufvudstadsbladet

Ståhlberg suverän i FM – Niskanen och Pärmäkoski guldmedalj­örer

Krista Pärmäkoski och Iivo Niskanen var bäst på normalsträ­ckorna rullskid-FM i Vuokatti. Alexander Ståhlberg var i en klass för sig i U20-kategorin.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

Krista Pärmäkoski stod över lördagens sprint, men i söndagens 12 km fristil tog hon FM-guld före Kerttu Niskanen och Johanna Matintalo.

– Det var en grym sträcka och föret betydligt kallare och fuktigare än förra året. Min tid var över tre minuter sämre än segertiden förra året, men det säger lyckligtvi­s inget om formen, utan mer om omständigh­eterna, säger Pärmäkoski.

Hon vann till slut med 12 sekunder före Niskanen. Matintalo var 38 sekunder bakom.

– Det var en jämn tävling med Kerttu och jag fick jobba hela tiden. Träningssä­songen har gått enligt tidtabelle­n och jag tror det blir en bra säsong. Det finns ännu en hel del att göra och de hårdaste träningarn­a är först på kommande, säger Pärmäkoski,

Iivo Niskanen tog FM-guld med en halv minut före Perttu Hyvärinen i herrarnas 16 km. Trea var Juuso Haarala, bara en sekund bakom Hyvärinen, Joni Mäki, som vann FMguld förra året, stod över söndagens tävling.

– Jämna varv på den snabba banan i Vuokatti. Blev en bra tävling utan problem. Träningarn­a fortsätter nästa vecka i Vuokatti, det blir någon träning i skidtunnel­n, och några klättringa­r uppför Vuokatinva­ara, säger Niskanen.

Norrvalla Ski Teams Alexander Ståhlberg var överlägsen i herrarnas U20-kategori. Han vann med 57 sekunder före tvåan Ike Melnits. Trea var Veeti Pyykkö.

– Det var en tung tävling i dag, men jag fick skillnad i slutet. Jag får vara nöjd. Jag fortsätter träningssä­songen med tre veckor på hög höjd i Ramsau, men först ska jag sköta studentskr­ivningarna i modersmål, säger Ståhlberg.

Sonja Leinamo vann damernas U20-kategori med över en och en halv minut till Julia Junkkala. Trea var Sanni Räisänen.

 ?? FOTO: KIMMO RAUATMAA/LEHTIKUVA ?? ■ Iivo Niskanen tog FM-guld i 16 km klassisk stil. Arkivbild.
FOTO: KIMMO RAUATMAA/LEHTIKUVA ■ Iivo Niskanen tog FM-guld i 16 km klassisk stil. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland