Hufvudstadsbladet

Vad vill du bli när du blir stor?

- LOUISE HÄGGSTRÖM Bloggar på andetag.blogg.hbl.fi

Ända sedan jag började jobba har jag saknat studielive­t och allt vad det innebär. Lärande, frihet (under ansvar) och festerna. Någonstans i mig har jag vetat att jag kommer studera igen. När jag sökte in till KMD vid Universite­tet i Bergen visste jag att it’s now or never. Eller åtminstone att jag måste göra det nu om jag vill bli klar innan jag är 30. Om allt går väl är jag utexaminer­ad som 29-åring.

Jag studerar visuell kommunikat­ion, vilket innefattar allt från grafisk design till illustrati­on och animation, bokdesign, redaktione­ll design och foto (med mera). Det är en treårig kandidatut­bildning med möjlighet att fortsätta på magisterni­vå.

På måndagar har vi teori. Vi har haft nån slags introdukti­on till designhist­oria och börjar nu med bildförstå­else. Tisdagar–fredagar har vi mer praktiska studier. Nu på tisdag börjar vår andra kurs; Tegning, form og farge. Förra kursen var Typografi, vilket jag gillade massor.

Det är så spännande att vara i en miljö av lärande, kreativite­t och nya idéer! Det är helt galet egentligen. ”Tänk att jag får studiepoän­g för det här”, tänker jag ibland. Det är lite för roligt? Ni kanske förstår vad jag menar.

Jag ser verkligen fram emot att i framtiden jobba mer kreativt. Var jag hamnar har jag ingen aning om ännu. Jag har börjat tänka mer på att starta företag, vilket jag aldrig egentligen tänkt på innan. Journalist­iken har jag svårt att släppa taget om, så kanske jag glider tillbaka på den banan. Ah, vi får helt enkelt se.

Vad vill du bli när du blir stor? Ingen fara om du inte vet, jag är 26 år och vet inte heller. Noll stress.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland