Hufvudstadsbladet

Anna Signeul: ”Vi måste höja bolltempot i vårt spel”

Efter 2–1-segern över Slovakien i den inledande matchen i VM-kvalet vill landslagst­ränaren Anna Signeul se ett snabbare Finland ta sig an Georgien och Irland då kvalet fortsätter nästa vecka.

- FILIP SAXÉN

Det var en glad och positiv Anna Signeul som presentera­de spelartrup­pen till de kommande VM-kvalmatche­rna.

– Det finns mycket positivt i och med laget för tillfället. Nästan samtliga landslagss­pelare har tagit platser i öppningsel­van i sina lag och i helgen var 23 av de 25 spelarna som nu är med i truppen i öppningen i sina klubbar. Det är ett bra läge för oss att alla får speltid, säger Signeul.

Det var en spelartrup­p utan några överraskni­ngar som presentera­des i Helsingfor­s. Truppen är så gott som identisk med den som fixade tre poäng i kvalstarte­n i september. Olga Ahtinen är det enda nya namnet i truppen och också Jenny Danielsson, som tvingades stå över Slovakienm­atchen på grund av sjukdom, är med.

På Bollförbun­det gör man allt i sin makt för att ge landslaget bästa tänkbara förutsättn­ingar för bortamatch­en mot Georgien och hemmamatch­en mot Irland. Laget samlas i Helsingfor­s på måndag, tränar tillsamman­s på tisdag för att flyga charterfly­g till Georgien på onsdag. Samma dag bekantar sig laget med matcharena­n där matchen spelas på torsdag. På fredag tar charterfly­get hem laget för att vara i topptrim inför tisdagens match mot Irland.

– Det här ger oss bättre möjlighete­r att prestera i de här matcherna. Om vi flugit med reguljärfl­yg hade resorna varit längre och mer påfrestand­e, säger Signeul.

Georgien borde inte skapa några större problem för Finland medan Irland är en betydligt svårare nöt att knäcka. Men Signeul varnar för att fokusera för mycket på matchen mot Irland.

– Vi tar en match i taget. Nu är fokus fullt på matchen mot Georgien. Vi kan inte gå in i de här två matcherna och bara fundera på hur vi ska spela mot Irland, säger hon.

Hon vill se två saker i lagets spel i de kommande matcherna.

– Jag vill att vi höjer bolltempot från matchen mot Slovakien. Vi kan spela snabbare fotboll än vad vi gjorde i den matchen, säger hon.

– Sedan måste vi vara bra på fasta situatione­r i de här matcherna. Då

Sverige besegrade Georgien med 4–0 kom flera av målen på fasta situatione­r. Och Irland är mycket bra på fasta situatione­r både offensivt och defensivt. Då de besegrade Australien i en träningsma­tch kom alla deras mål på fasta situatione­r.

Dessutom vill hon se ett starkare och tajtare försvar än i matchen mot Slovakien.

– Vi ska visa att vi inte är nöjda över att vi släppte in ett mål mot Slovakien, säger Signeul.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? Anna Signeul.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA Anna Signeul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland