Hufvudstadsbladet

Åland United tog hem finska cupen efter strafflägg­ning

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

Åland United slog PK-35 Vantaa i finalen i finska cupen.

PK-35 Vantaa-Åland United 1-1 (1-0) efter ordinarie speltid, 1-1 efter förlängnin­g, 2-4 i strafflägg­ning.

Det krävdes strafflägg­ning innan Åland United kunde fira segern i damernas finska cup på Olympiasta­dion. Det stod 1–1 efter ordinarie speltid, och matchen avgjordes inte heller i förlängnin­g, men i strafflägg­ningen var Åland United ett strå vassare än PK-35 Vantaa. Målvakten Matilda Nurmi och Sarah Troccoli blev matchvinna­re.

PK-35 hade som väntat mest bollinneha­v under matchen. Wilma Forsblom hade ett skott i ribban innan PK-35 Vantaa tog ledningen i slutet av första halvlek genom Roosa Bröijers mål. Cassandra Korhonen prickade i sin tur ribban för Åland United.

Åland United utjämnade i början av andra halvlek. Pille Raadik nickade in Monica Hagströms hörnspark.

I stopptid hade Åland United en farlig hörna, men Korhonens skott gick förbi. I förlängnin­gen hade Sarah Troccoli ett bra läge att avgöra, men skottet gick över mål. PK35 Vantaas Oona Sevenius krutade också ett hårt skott förbi mål. Under andra förlängnin­gsperioden spelade båda lagen försiktiga­re. Efter 120 minuter hade PK-35 ytterligar­e en hörna, men Åland United klarade läget.

I strafflägg­ningen stod Matilda Nurmi för två räddningar. Troccolis hårda skott i den fjärde straffomgå­ngen avgjorde därmed matchen i Åland Uniteds favör. Det var andra gången som Åland United vann finska cupen. Förra säsongen tog laget hem både finska cupen och segern i nationella ligan. Den här säsongen blev det cupseger och tredje plats i ligan.

?? FOTO: EMMI KORHONEN/
LEHTIKUVA ?? Åland United firade segern i FInlandscu­pen.