Hufvudstadsbladet

Press och stress på menyn i Brugge

1–1 mot PSG. 2–1 mot Leipzig. I kväll väntar ännu ett tufft test för Club Brugge då Manchester City kommer på besök i Champions League-fotbollen.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

På pappret är det inget snack om saken. City är oerhört klar förhandsfa­vorit men Brugge kommer att sälja sig dyrt inför hemmapubli­ken.

Tränaren Philippe Clement har skapat ett oerhört underhålla­nde spelsätt för Brugge. En hög och intensiv press utan boll i kombinatio­n med ett rasande snabbt passningss­pel är framgångsr­eceptet.

Clement förfogar över en hel bunt unga spelare som lär återfinnas i större klubbar inom en snar framtid.

20-årige anfallaren Charles De Ketelaere är en av de spelarna, 22-årige yttern Noa Lang en annan. I synnerhet den förstnämnd­a kommer att generera en rejäl hög med pengar då han i något skede lämnar Belgien bakom sig. Minst 30 miljoner euro lär det bli, kanske ännu mera.

Mixen i Brugge är väldigt bra med många unga spelare och ett koppel med rutinerade killar som varit med länge. Anfallaren Bas Dost, offensiva mittfältar­en Hans Vanaken, centrala mittfältar­en Ruud Vormer, mittbacken Brandon Mechele och målvakten Simon Mignolet har så att säga varit med förr.

– Nyckeln för vår del är att vi måste ha en ännu bättre bredd inom truppen. Med tuffa motståndar­e och ett tufft spelschema är det av yttersta vikt att vi går runt på en bred trupp, säger tränaren Clement i belgisk tv.

– Skillnaden mellan oss och Manchester City är att de har en oerhörd bredd och spets. Det är olika målskyttar i varje match och det är något också vi eftersträv­ar även om vi inte har samma resurser, säger Clement.

Clement fotbollsfi­losofi har vissa likheter med Citymanage­rn Pep Guardiolas även om den sistnämnda hela tiden söker efter nya nyanser och infallsvin­klar i sitt taktiska tänk. Citys form är bra även om förlusten i förra omgången mot PSG satte klubben under en viss press.

City behöver verkligen all bredd som finns i truppen då titelracet i Premier League kan bli väldigt jämnt. Och Citys uttalade ambition är som bekant att bli bäst i Europa. I fjol blev det finalförlu­st mot Chelsea.

I år gäller det först och främst att ta sig vidare från en väldigt tuff grupp.

Club Brugge-Manchester City i kväll 19.45. Matchen kan bland annat ses i CMore.

 ?? FOTO: KENZO TRIBOUILLA­RD/LEHTIKUVA ?? ■
Club Brugge har inlett Champions League strålande.
FOTO: KENZO TRIBOUILLA­RD/LEHTIKUVA ■ Club Brugge har inlett Champions League strålande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland