Hufvudstadsbladet

Alec Baldwin sköt ihjäl fotograf av misstag under filminspel­ning

En kvinna som arbetade som fotograf har avlidit efter en olycka under en filminspel­ning i New Mexico. Enligt polisen i Santa Fe sköts hon av misstag av skådespela­ren Alec Baldwin. Filmvärlde­n reagerar med chock och förtvivlan.

-

Olyckan inträffade på torsdagen, under inspelning­en av en västernfil­m. Av någon anledning var det vapen som skulle vara rekvisita skarpladda­t, och kvinnan träffades av någon form av kula eller projektil.

42-åriga Halyna Hutchins, som var filmens fotograf, fördes med helikopter till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. En man, som senare sades vara regissören Joel Souza, fördes skadad till sjukhus. Ingen annan ska ha skadats.

Under kvällen, lokal tid, uppgav polisen att det var medproduce­nten och filmens stjärna Alec Baldwin som hållit i det vapen som avfyrades. Baldwin har inte uttalat sig om händelsen.

Varken han eller någon annan har gripits eller är för tillfället misstänkt för något brott. Filmfotogr­afernas fackförbun­d bekräftade senare att Hutchins avlidit.

Chock och sorg

Baldwin beklagade på fredag det inträffade och kallade skjutninge­n en olycka.

”Det saknas ord för att beskriva chocken och sorgen över den tragiska olyckan som tog Halyna Hutchins liv – en hustru, mor och djupt beundrad kollega till oss. Jag samarbeter till fullo med polisutred­ningen”, skriver Baldwin på Twitter och tillägger att hans hjärta brister för ”alla dem som kände och älskade Halyna”.

"Fruktansvä­rd förlust"

"Detaljerna är just nu oklara, men vi jobbar på att få klarhet i vad som har hänt vid denna tragiska händelse och vill fullt ut hjälpa till i utredninge­n. Det är en fruktansvä­rd förlust och vi sörjer att en av våra medlemmar har gått bort", skriver man i ett uttalande enligt Variety.

Inspelning­en av filmen "Rust" har av naturliga skäl avbrutits och på platsen görs en teknisk undersökni­ng.

"Borde aldrig hänt"

Flera regissörer och filmproduc­enter är chockade över händelsen och skriver om rädslan för att något liknande ska hända under deras inspelning­ar.

"Jag kommer aldrig mer att använda något annat än soft airguns och gummivapen i mina filmer. Det här borde aldrig ha hänt", skriver producente­n James Cullen Bressack, även han på Twitter.

MARTIN YNGVE/TT

 ?? FOTO: CHRIS
PIZZELLO/TT-AP ?? ■ En kvinna sköts av misstag ihjäl under inspelning­en av en film som Alec Baldwin producerar och spelar huvudrolle­n i. Arkivbild.
FOTO: CHRIS PIZZELLO/TT-AP ■ En kvinna sköts av misstag ihjäl under inspelning­en av en film som Alec Baldwin producerar och spelar huvudrolle­n i. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland