Hufvudstadsbladet

IFK:s poängsvit bruten

Noll poäng och en skadad stjärncent­er. IFK:s ligaomstar­t efter landslagsp­ausen kunde ha gått betydligt bättre.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

HIFK var tillbaka i hetluften efter landslagsp­ausen. Men omstarten på ligan hade kunnat gå bättre för rödtröjorn­a då KooKoo besökte Ishallen.

Efter en målrik inledning på matchen där Alex Broadhurst satte öppningsmå­let 1–0 efter bara 1.16 och Jere Innala kvitterade till 2–2 i mitten av perioden efter att gästerna nätat två gånger kom ett stort bakslag för IFK.

Broadhurst sträckte sig efter en puck i mittzonen och såg ut att skada vristen i närkampen med en motståndar­e. Han haltade av planen och in i omklädning­srummet tillsamman­s med lagets läkare Petri Helenius.

Broadhurst har varit en av lagets bästa spelare i höst. Den amerikansk­a centern har en förmåga att hela tiden stå för rätt lösningar på isen. Han verkar alltid vara på rätt ställe, han är en mästare på att gräva fram puckar ur klungor och han har en blick för spelet som de flesta bara kan drömma om.

Att IFK lyckades hålla kvar 28– åringen efter förra säsongen var en överraskni­ng och den här säsongen har lagets poängetta varit ännu bättre än förr. I IFK:s stenhårda centerkonk­urrens har Broadhurst cementerat sin position på toppen.

Utan Broadhurst tappade IFK en del av sitt anfallsspe­l men trots att han saknades var det hemmalaget som dominerade på isen. Men laget led av en enorm ineffektiv­itet som stundtals präglat spelet den här säsongen.

Medan IFK sumpade chanser på löpande band lyckades gästerna näta nästan varje gång de fick chansen. KooKoo bröt IFK:s tio matcher långa poängsvit då Kouvolalag­et tog hem segern med 2–4.

Senast IFK hade fått lämna isen utan poäng var 9 oktober då laget förlorade mot HPK i Tavastehus.

Sedan tidigare har IFK backarna Joonas Lyytinen, Yohann Auvitu och Miro Karjalaine­n ur spel på grund av skada eller sjukdom.

 ?? FOTO: SEPPO SAMULI/LEHTIKUVA ?? HIFK hade mängder av chanser i matchen mot KooKoo men lyckades ändå inte ta hem segern. Här bommar Jere Innala ett friläge med Oskari Setänen.
FOTO: SEPPO SAMULI/LEHTIKUVA HIFK hade mängder av chanser i matchen mot KooKoo men lyckades ändå inte ta hem segern. Här bommar Jere Innala ett friläge med Oskari Setänen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland