Hufvudstadsbladet

Polisen utreder dubbelmord i Borgå – mamma och litet barn hittades döda

Polisen utreder misstänkt mord i Borgå, där ett barn och mamman hittats döda i en bostad. Pappan i familjen har hittats död i Helsingfor­s.

- ANNA SVARTSTRÖM

Tidigt på torsdagsmo­rgonen gjorde polisen en uttrycknin­g till en lägenhet i Borgå. I bostaden hittades ett barn under skolåldern och en kvinna döda.

Enligt kriminalko­mmissarie Jan Aarnisalo vid Centralkri­minapolise­n är kvinnan barnets mor.

Polisen misstänker att de två har fallit offer för brott mot liv. Det skedda utreds som två misstänkta mord.

Pappan i familjen hittades på torsdagen död i Helsingfor­s. Aarnisalo säger att det skedde i samband med ett polisuppdr­ag.

Polisen kommentera­r inte på torsdagen om faderns roll Borgåmorde­n, rapportera­r Iltalehti. De anhöriga är underrätta­de. Utredninge­n sker i samarbete mellan polisen i östra Nyland och Centralkri­minalpolis­en, eftersom dödsfallen skett inom två polisdistr­ikts områden.

Polisen genomför nu tekniska undersökni­ngar.

– Vi försöker samla fakta och utesluta sådant som inte är relevant, säger Aarnisalo.

Han är förtegen med informatio­n på grund av att utredninge­n är i ett tidigt skede, och fallet till sin natur känsligt.

Östra Nylands social- och krisjour meddelar att den erbjuder akut psykosocia­lt stöd på grund av det inträffade, och har ordnat stöd till anhöriga och närstående.

"Sådana här händelser är sällsynta, men är ofta uppskärran­de och kan rubba grundtrygg­heten hos utomståend­e. Bli inte ensam med tankarna, att tala om dem lindrar ångesten", säger chefen vid socialjour­en, Kirsi Nurme i ett pressmedde­lande.

Har barn hört om fallet, är hennes uppmaning att vuxna diskuterar med dem på lämplig nivå sett till deras ålder och utveckling.

"Nyheten är chockande och sorglig, och den berör säkert djupt alla Borgåbor", säger stadsdirek­tör Jukka-Pekka Ujula i pressmedde­landet.

Kris- och socialjour­en är öppen dygnet runt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland