Hufvudstadsbladet

Hamilton visade klass medan Bottas körde bort sig

– Ännu en typisk dag på jobbet, kommentera­de Valtteri Bottas sin tävling i Qatar. En tävling som för finländare­ns del gick på tok från första början.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Bottas var tredje snabbast i kvalet men han saktade inte ner vid gul flagg och flyttades ner till sjätte plats på gridden.

I starten misslyckad­es han helt och föll ner till elfte plats.

Lewis Hamilton tog täten medan hans enda konkurrent om VM-titeln, Max Verstappen, steg från sjunde till fjärde plats.

Bottas och hans stall Mercedes väntade länge med depåstoppe­t. Då han väl kom in hade han fått punktering på vänster framdäck. Depåstoppe­t tog elva sekunder och Bottas föll från fjärde till fjortonde plats och loppet var mer eller mindre över för finländare­n. Bottas avbröt senare loppet.

Lewis Hamilton stod i en klass för sig och vann tävlingen. Verstappen var tvåa och håller kvar ledningen i VM-serien.

– Det kändes rätt ensamt uppe i täten. Men visst är det skönt att få köra i lugn och ro. Bilen fungerade perfekt och stallet förtjänar verkligen den här segern, säger Hamilton.

– Det blir en spännande avslutning på säsongen. Vi ger allt, säger Verstappen som jagar sin första VM-titel.

Veteranen Fernando Alonso slutade på tredje plats

Kimi Räikkönen blev utan poäng i sin Alfa Romeo. Finländare­n har två lopp kvar av Formel 1-karriären.

Med två tävlingar, i Saudiarabi­en och Abu Dhabi, är det knapp fördel för utmanaren Verstappen som leder på 351,5 poäng. Hamilton, som är ute efter sin åttonde titel, har samlat 343,5 poäng. En seger ger 25 poäng, tvåan får 18, trean femton så allt är möjligt.

Det var föga överraskan­de gott om kändisar på plats i människorä­ttsproblem­ens Qatar, nationen som står värd för VM-fotbollen om ett år.

Bland andra David Beckham, John Terry, Andrea Pirlo och Gianni Infantino följde med tävlingen på ort och ställe.

?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/ ?? ■ Lewis Hamilton hade järnkoll på loppet i Qatar.