Hufvudstadsbladet

Gissa rätt! En tungviktar­e med romantisk ådra

- HBL

Dagens tomte förekom i rubrikerna nästan dagligen under många års tid, men hen har också valts till Finlands sexigaste man. Varje dag fram till jul får du möta en känd person bakom en tomtemask. Din uppgift blir att gissa – vem är dagens julgubbe eller julgumma? Fina priser står på spel.

Dagens tomte är känd för att ha haft en massa offentliga romanser, men då vi träffar hen är det i en sällsynt oromantisk miljö. Hens dolda talang säger kanske något om det dagliga arbetet.

1. Vad har du för dold talang? – Jag tecknar mycket, alltid då jag sitter på möten till exempel.

2. Nämn en jultraditi­on som är viktig för dig? – Att äta mycket skinka, det ska inte vara kalkon.

3. Var ska du fira jul? – I Kittilä i Lappland.

4. Vad önskar du dig i julklapp? – Hm, jag har inte tänkt på det. Men kanske en bok? På julen läser jag helst något som kombinerar fakta och fiktion.

5. Vem vill du ge en HBL-prenumerat­ion åt? – Till Ville Tavio. Det svenska språket har ingen hög prioritet bland Sannfinlän­darna. De har svårighete­r att förstå att vi är ett folk, men har två språk.

Vem är det?

Du kan rösta på HBL.fi eller i appen HBL Nyheter fram till midnatt i dag. Bland alla som svarat rätt lottar vi ut en vinnare som får ett gåvokort till Svenska Teatern.

Kom också ihåg vår julkampanj! Du får ett gåvokort till Svenska Teatern om du tecknar en ny prenumerat­ion på HBL. fi inom december. Prenumerat­ionen kan även ges som gåva till någon, kontakta då pren@ksfmedia.fi eller ring 09 1253 500 och erhåll presentkor­tet!

 ?? FOTO: TIMO KARI ??
FOTO: TIMO KARI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland