Hufvudstadsbladet

Fin finländsk upphämtnin­g

Tero Seppälä var bara sekunder från sin första podiumplac­ering i världscupe­n.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

Förra veckoslute­t tog Seppälä karriärens bästa placering i världscupe­n i skidskytte då han var femma i jakstarten i Östersund. I Hochfilzen visade han att det inte var en slump. Trots en misslyckad sprint stod han för en stark upphämtnin­g i lördagens jaktstart. Han var med i medaljstri­den ännu på det sista varvet.

Seppälä steg från 29:e till åttonde plats. Han var bara nio sekunder bakom storstjärn­an Sebastian Samuelsson på tredje plats. Seppälä bommade en gång, vilket kostade honom pallplacer­ingen, för i skidspåret var Seppälä tredje snabbast av alla. Bara Norges Johannes Thingnes Bø och Sveriges Martin Ponsiluoma var snabbare.

– Det gick helt superbra igen. Kanske till och med lite bättre än i Östersund, för i dag gick skidåkning­en så bra. Jag var helt på gränsen hela tiden och orkade ända till slut, säger Seppälä.

Seppälä bommade en gång under det sista, stående skyttet. Fram till det låg han ytterst bra till.

– Jag fick riktigt kämpa om medalj, men efter att jag fick spurta ikapp klungan i början av sista varvet. hade jag inte mera krafter när det sattes fart i uppförsbac­ken, säger han.

– Skyttet har gått bra och det var skönt att träffa igen. Stort tack till vallningst­eamet också.

Frankrikes Quentin Fillon Maillet var snabbast i jaktstarte­n. Han var över en halv minut snabbare än landsmanne­n Emilien Jacquelin. Samuelsson tog tredje plats före Tarjei Bø och Simon Desthieux efter granskning av målfotot. Olli Hiidensalo var 26;a.

I damernas stafett tog kvartetten Suvi Minkkinen, Mari Eder, Nastassia Kinnunen och Venla Lehtonen elfte plats. Finland var 2 minuter och 45 sekunder bakom Sverige.

 ?? FOTO: PRIMOZ JERONCIC/LEHTIKUVA ?? Tero Seppälä nosade på pallplacer­ingarna i Hochfilzen.
■
FOTO: PRIMOZ JERONCIC/LEHTIKUVA Tero Seppälä nosade på pallplacer­ingarna i Hochfilzen. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland