Hufvudstadsbladet

52 får intensivvå­rd

Totalt 4 306 nya fall av sjukdomen covid-19 har konstatera­ts i Finland under helgen som gick, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

- SPT

I går vårdades totalt 296 personer på sjukhus med anledning av sjukdomen covid-19, rapportera­r Institutet för hälsa och välfärd. Av dem fick 52 intensivvå­rd.

Av den del av befolkning­en som fyllt 12 år har 87,3 procent fått sin första dos coronaviru­svaccin medan 82,8 procent har fått två doser, enligt institutet­s vaccinatio­nsregister. 10,4 procent av dem som fyllt 12 år har fått tre doser coronaviru­svaccin.

Av hela befolkning­en har 76,9 procent fått den första dosen vaccin medan 72,9 procent har fått två doser och 9,2 procent tre doser, uppger institutet.

Till och med den 16 november hade totalt 5 686 anmälninga­r om biverkning­ar av coronaviru­svacciner behandlats vid Säkerhets- och utveckling­scentret för läkemedels­området. Av dessa klassades 4 032 som allvarliga anmälninga­r.

En anmälning om biverkning­ar bedöms vara allvarlig om biverkning­arna rapportera­s ha lett till exempelvis dödsfall, livsfara, sjukhusvår­d eller funktionsn­edsättning. Anmälninga­rna baserar sig på anmälarens egna iakttagels­er, och det är ofta anmälaren själv som bedömer om biverkning­en är allvarlig eller inte.

Incidensen är 341

Incidensen, det vill säga antalet nya coronaviru­sfall per 100 000 invånare under de senaste 14 dygnen, är 341, uppger Institutet för hälsa och välfärd. Incidensen är högst, 714, i Norra Österbotte­ns sjukvårdsd­istrikt och lägst, 57, i Mellersta Österbotte­n.

Vissa dagar har Institutet för hälsa och välfärds statistik felaktigt visat på noll nya coronaviru­sfall i Finland, vilket inverkat på de incidensta­l som institutet anger.

4 306 nya coronaviru­sfall har konstatera­ts i Finland under veckoslute­t. Antalet nya coronaviru­sfall under de senaste 14 dagarna är 18 898. Under den föregående 14-dagarsperi­oden var antalet nya smittfall 15 241. Totalt har 205 357 fall av sjukdomen covid-19 konstatera­ts i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd.

 ?? FOTO: SPT ?? ■
Norra Österbotte­n har för närvarande flest coronafall i relation till befolkning­en.
FOTO: SPT ■ Norra Österbotte­n har för närvarande flest coronafall i relation till befolkning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland