Hufvudstadsbladet

Rätt beslut av Real Madrid

”Svårt att säga att Sergio Ramos varit en flopp i PSG. Han har nämligen inte varit någonting alls.”

- JONAS VON WENDT

Hur ska Real Madrid klara sig utan mångåriga mittbacksp­aret Raphael Varane och klubbikone­n Sergio Ramos undrade många i somras. Alldeles utmärkt är svaret för det verkar som att Real släppte taget om duon i rätt ögonblick.

Svårt att säga att Sergio Ramos varit en flopp i PSG. Han har nämligen inte varit någonting alls. 35-åringen led under sina sista år i Los Blancos av diverse skador och hösten i Paris har blivit rena rama pannkakan.

Den 180-faldige spanska landslagsm­annen, världsmäst­aren, dubbla Europamäst­aren, fyrfaldiga Champions Leaguesegr­aren och mycket annat, har spelat 90 minuter fotboll för PSG under hösten. Resten av tiden har han hållit till på sjukstugan och rehabilite­rat vaden.

Och tjänat storkovan då han legat på massagebän­ken. Spanjoren har en bruttolön på cirka 13 miljoner euro, sex miljoner i netto då beskattnin­gen i Frankrike är rätt tuff. Hyfsad minutlön med andra ord hittills. Ramos anlände visserlige­n på en fri transfer från Madrid men hittills är affären allt annat än lyckad.

Ska ändå sägas att den fysiske, målfarlige och ibland lite smutsigt spelande mittbacken köptes in i första hand med tanke på Champions League, den heliga gral som fortsätter att gäcka klubben trots miljardsat­sningarna den qatariska ägarfamilj­en gjort.

Intressant att se om Sergio Ramos kommer igen och spelar upp sig under våren då de stora matcherna väntar?

Lionel Messi har inte heller rosat marknaden i PSG. Det kalla vädret lär ha kommit som en överraskni­ng för honom enligt vissa källor. Lite överraskan­de med tanke på att det inte är särskilt hett i exempelvis Bilbao eller San Sebastian heller under vintern.

Raphael Varane skulle bli det perfekta komplement­et till Harry Maguire i Manchester Uniteds defensiv. Kanske han kan bli men hösten var en enda lång ökenvandri­ng för den enormt meriterade fransmanne­n. Skador, dålig form och mediokra resultat med Manchester United som nu kanske andas morgonluft med nya managern Ralf Rangnick.

Också Varane är något skadebenäg­en och mot den bakgrunden kan det ha varit klokt av Real att sälja honom för 40 miljoner euro och bli av med hans årslön på 20 miljoner euro.

Real Madrid tog det lugnt, tog in Bayern Münchens David Alaba på en fri transfer, och leder den spanska ligan i övertygand­e stil.

Alaba har varit utmärkt i mittförsva­ret och är med sin offensiva dimension och skottvilli­ghet också ett vapen framåt.

Tre väldigt lyckade affärer av Real Madrid. Och då har klubben i fråga inte alltid gjort sig känd för goda affärer.

 ?? FOTO: OSCAR DEL POZO/LEHTIKUVA ?? Avsaknaden efter Sergio Ramos i Real Madrid är inte särskilt stor.
FOTO: OSCAR DEL POZO/LEHTIKUVA Avsaknaden efter Sergio Ramos i Real Madrid är inte särskilt stor.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland