Hufvudstadsbladet

Diego Maradonas bilar och cigarrer på auktion

- TT-REUTERS

Cigarrer, bilar – och ett lyxhus. Det får Diego Maradona-fans chans att köpa när legendaren­s barn auktionera­r ut saker från Maradonas liv.

”Nummer tio-auktionen”, en referens till tröjnumret som Diego Maradona bar hela karriären, är ett initiativ som startats av fotbollsik­onens familj, med syftet att samla in pengar.

I dag, strax ett år efter att världsmäst­aren från VM 1986 gick bort, kan fans buda på bland annat cigarrer, bilar och ett lyxhus som Diego Maradona köpte till sina föräldrar.

– Fem barn till Maradona, har genom sina advokater gått med på evenemange­t för att samla in pengar. Det ska endast gå till att betala utgifter, säger auktionsan­svarige Adrian Mercado till nyhetsbyrå­n Reuters.

Diego Maradona, av många ansedd som tidernas bästa fotbollssp­elare, vann två Serie A-titlar med Napoli och ett VM-guld med Argentina 1986. När hans liv har skildrats har ett drog- och alkoholmis­sbruk uppenbarat sig, vid sidan av de oerhörda fotbollspr­estationer­na.

Något som ledde till att argentinar­en fick en stor beundrarsk­ara.

Bland sakerna som kommer att säljas finns Maradonas kläder, fotbollssk­or, en signerad gitarr, en cigarrbox, lyxbilar och fotografie­r på Maradona med den förre kubanske ledaren Fidel Castro.

En av bilarna är värd motsvarand­e 200 000 euro.

Maradona unnade sina föräldrar ett lyxhus i Buenos Aires. Huset, som kan bli det dyraste föremålet från auktionen, har ett utgångspri­s på drygt 776 000 euro.

– Jag skulle tro att omkring 10 000 till 15 000, eller till och med 20 000 personer kommer till evenemange­t. Jag hoppas det blir något utöver det vanliga, som Diegos liv, säger Adrian Mercado.

 ?? FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/TT-AP-LAPRESSE ?? ■
Diego Maradona hyllades, ett år efter sin dödsdag, runt om i italienska Neapel. Arkivbild.
FOTO: ALESSANDRO GAROFALO/TT-AP-LAPRESSE ■ Diego Maradona hyllades, ett år efter sin dödsdag, runt om i italienska Neapel. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland