Hufvudstadsbladet

Fyra coronafall i BK-46 – också Dicken och Cocks i karantän

Topplagen i herrligan i handboll är i karantän efter att fyra spelare i BK-46 testat positivt för covid-19.

- FILIP SAXÉN THOMAS SUNDSTRÖM

Dicken och BK-46 möttes i semifinale­n i finländska cupen den 15 december i Karis. BK tog sig till final tack vare en klar 32–24-seger.

BK mötte Cocks i Karis i lördags men är sedan i måndags i karantän sedan fyra spelare testat positivt för covid-19. Också Dicken är i karantän.

– Vårt lag sattes i karantän direkt då vi fick beskedet av BK. Vi har jobbat hårt för att alla spelare ska få komma på test, säger Dickens lagledare Daniel Rémy.

Dickens herrlag är i karantän fram till juldagen om inte situatione­n förändras och några positiva testsvar dyker upp.

Dickens damlag drabbas inte av karantänen trots att det finns en del kontakter på det personliga planet mellan herr- och damlaget. Damlaget är för tillfället inne i en tvåveckors period då spelarna tränar på egen hand. Laget samlas igen den 3 januari.

I och med att BK-46 mötte Cocks efter att laget spelade mot Dicken är också Riihimäkil­aget satt i karantän.

"Läget kan ännu ändras"

Fyra av spelarna i BK:s herrlag har testat positivt och flera testsvar inväntas ännu.

– Så läget kan ännu ändras. Laget är oberoende i karantän till och med den 28 december, säger Roger Roos, ordförande för BK-handbollen.

BK spelade mot Cocks hemma i Karis i lördags, men är sedan i måndags i karantän. Laget skulle enligt den ursprungli­ga planen ha mött SIF i Sjundeå på onsdagskvä­llen men den matchen flyttades redan på SIF:s begäran framåt.

– Också där har man ju coronarela­terade problem och det var väl bara en tidsfråga innan vi skulle drabbas på något sätt. Ganska länge gick det ju ganska bra, säger Roos.

Men nu är läget ett annat. Rent idrottslig­t har man visserlige­n paus just nu, men julfirande­t kan påveras för många.

– I övrigt får vi följa situatione­n och sedan se hur säsongen kan fortsätta och om den kan det, säger Roos.

Huruvida herrlandsl­aget påverkas av coronafall­en återstår att se. Landslaget möter Georgien i ett dubbelmöte i EM-kvalet. Den första matchen spelas den 5 januari i Georgien medan returmötet spelas i Vanda den 9 januari.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? BK:s Jac Karlsson och Dickens Benny Broman och Armi Pärt firar jul i karantän sedan flera spelare i Karislaget smittats av covid-19.
FOTO: LINA ENLUND BK:s Jac Karlsson och Dickens Benny Broman och Armi Pärt firar jul i karantän sedan flera spelare i Karislaget smittats av covid-19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland