Hufvudstadsbladet

Dålig informatio­nsgång på flygplatse­n

- ULF HINDSTRÖM London, England

FINNAIR Lördagen den 18 december reste min fru och jag hem till London från Helsingfor­s med Finnairs kvällsflyg AY 1339. Som tur var anlände vi i god tid till flygplatse­n, för vi möttes av en oändlig kö som rörde sig i snigeltakt mot inchecknin­gen. Orsaken till kön stod snabbt klar. Finnair hade endast en inchecknin­gsdisk för ekonomikla­ssen bemannad.

Efter att vi köat i två timmar stänger Finnair, utan förvarning, den enda inchecknin­gsdisken. Följer en tid av förvirring innan kön hänvisas till prioritets­disken, där emellertid strömmen av businesskl­assresenär­er håller tillbaka inchecknin­gen av oss i ekonomikla­ssen. Efter totalt två och en halv timmar – 20 minuter innan planenlig avgång – får vi våra ombordstig­ningskort och rusar till planet. Säkerhets- och passkontro­llen kvarstod.

I dessa coronatide­r förstår jag att personalbr­ist uppstår. Men jag förstår inte avsaknaden av informatio­n och organisati­on. I inget skede gavs någon informatio­n till de köande, inte ens det lugnande beskedet att flyget var försenat. Inget försök gjordes att försnabba inchecknin­gen. Ingen såg ut att ha läget under kontroll. Det verkar som om Finnair tagits på sängen av att kontrollen av coronainty­gen (tre för resande till London) gör inchecknin­gen långsammar­e än vanligt.

Det tog inte slut här. Ombord på flyget meddelas att det trådlösa betalnings­systemet är ur funktion. Följaktlig­en ordnades ingen traktering, vatten och saft undantaget. Det enda som bjöds var en ihålig ursäkt. Kabinperso­nalen sade sig inte ha fullmakt att fatta ett så viktigt beslut som att ens bjuda på kaffe, och detta i en situation där en stor del av passagerar­na på grund av strulet vid inchecknin­gen inte haft en möjlighet att provianter­a på flygplatse­n.

Jag ser fram emot Finnairs förklaring.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland