Hufvudstadsbladet

Lindholm inför det okända: ”Är inte rädd för att tävla”

Remi Lindholm grämer sig lite över det ovanligt lätta tävlingspr­ogrammet i Tour de Ski. – Jag skulle gilla längre sträckor, men det är inte jag som bestämmer, säger han.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@hbl.fi

Förra vintern gjorde Remi Lindholm, 23, sin debut i världscupe­n i Lahtis. Den här säsongen har han gjort succé i världscupe­n – och han är med när Tour de Ski kör i gång i Lenzerheid­e.

– Det är bara sex tävlingar, en intervalls­tart, och mycket masstart. För min del skulle det få vara mera intervalls­tart. Jag skulle också gilla längre sträckor, säger Lovisabörd­ige Lindholm.

Lindholm har gjort sig känd för sin stora träningsmä­ngd. Han är inte oroad över det intensiva tävlingssc­hemat i Tour de Ski.

– Jag tror Tour de Ski passar mig. Jag är van vid att vara trött och träna på varje dag, så egentligen är jag redo för att tävla varje dag. Jag är inte rädd för att tävla. Sex tävlingar är inte så tufft. Ju mer tävlingar, desto bättre skulle jag vara.

För några år sedan hade herrarna en 37 km lång etapp mellan Cortina och Toblach. En motsvarand­e lång etapp fanns i programmet i skandinavi­ska Ski Tour i Trondheim för ett par år sedan.

– Jag skulle kunna skida 37 km i stället för sprint, men det är inte jag som bestämmer, säger Lindholm.

Tour de Ski kulminerar med den legendaris­ka slutbacken i Val di Fiemme. Den ser Lindholm fram emot.

– Det blir tufft att få pressa sig för fullt. Jag väntar på det.

Lindholm gjorde ett intensivt förberedan­de träningspa­ss under söndagen tillsamman­s med Iivo Niskanen. Lenzerheid­e ligger på cirka 1 400 meters höjd.

– Det kändes helt okej. Jag har inte mycket erfarenhet av höghöjd. Jag var i Davos, som ligger ännu lite högre. På hösten var jag med B-landslaget till Ramsau, men det var bara träning.

Lindholm var 21:a i Davos. Efter sina lovande insatser i världscupe­n har han fått tänka om sin säsong en hel del. Lindholm kan i allra högsta grad bli aktuell också för OS i Peking.

– Det är nog en överraskni­ng på det sättet att jag höjt min nivå så mycket från förra säsongen. Men jag har också tränat. Inget har kommit gratis, säger Lindholm, som gick över till Imatran urheilijat inför den här säsongen.

– Före säsongen tänkte jag att hemförenin­gens FM i Imatra är säsongens huvudmål. Målen har lite ändrats via tävlingarn­a. Men det är ännu ett mål att ta medalj i stafettFM i Rovaniemi.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA ?? Remi Lindholm har fått höja målsättnin­garna för den här säsongen.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA Remi Lindholm har fått höja målsättnin­garna för den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland