Hufvudstadsbladet

Pärmäkoski redo att slåss om tätplaceri­ngarna

- MARCUS LINDQVIST

Krista Pärmäkoski har återhämtat sig efter sin förkylning, som tvingade henne att ta en tävlingspa­us.

Krista Pärmäkoski hade en lovande start på säsongen i Ruka, men blev förkyld, och tvingades stå över världscupe­n i Lillehamme­r. I Davos i mitten av december tog hon en blygsam sextonde plats i 10 km fristil.

– Vi visste nog på förhand att tidtabelle­n inte är optimal. Jag skulle ha varit tillräckli­gt frisk för att resa redan på måndagen till Davos, men läkarna och tränarna tyckte det är bäst att träna några dagar till hemma på låg höjd, så jag åkte dit först på torsdagen, säger Pärmäkoski.

Hon var i Davos ett par dagar före sprintlopp­et. Det var för sent för att hinna anpassa sig till 1 500 meters höjd.

– Sprinten gick helt ok, fast det tog kanske lite på söndagens lopp. Jag vlle ändå skida båda sträckorna. Det var mer en mellanetap­p i förberedel­serna för Tour de Ski.

Pärmäkoski åkte direkt från Davos till följande tävlingsor­t Lenzerheid­e, där Tour de Ski kör i gång med fristilssp­rint på tisdagen. Det blir en lång vistelse på hög höjd.

– Jag har åtminstone haft tid att förbereda mig, säger hon.

Tävlingspr­ogrammet i Tour de Ski är inte så tufft som det varit någon gång förut. Det är på grund av OS, som avgörs i februari.

– Det är kanske den lättaste touren, om touren någonsin kan vara lätt. Det syns också att det är stort intresse för touren. Therese (Johaug) är väl den enda av topparna som inte är med. Det visar också att det är möjligt att köra touren före OS, säger Pärmäkoski, som har varit tvåa i sammandrag­et som bäst.

– Touren har fungerat bra för mig som förberedel­se för ett stort mästerskap förut, så hoppas det fungerar nu också, och att jag hålls frisk till slut.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Krista Pärmäkoski har goda erfarenhet­er av Tour de Ski.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Krista Pärmäkoski har goda erfarenhet­er av Tour de Ski.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland