Hufvudstadsbladet

Kroppssprå­k inte det stora problemet

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Manchester United fick med nöd och näppe med sig en poäng mot bottenlage­t Newcastle. Newcastle var det bättre laget och hade ett par ypperliga lägen att avgöra i slutet men stolpen och David de Gea räddade ett alltjämt underprest­erande och allt annat än homogent Manchester United.

Edinson Cavani gjorde gästernas enda mål på en halvmissly­ckad retur. Uruguayane­n var ettrig och framfusig då han kom in efter paus och utgjorde ett betydligt större hot än Cristiano Ronaldo som inte såg ut att trivas alls. Överlag var kroppssprå­ket inom Manchester United allt annat än bra och inställnin­gen fanns inte heller där. Den snabba och ständigt farliga Allan SaintMaxim­in var mer eller mindre omöjlig att stoppa för gästerna.

– Problemet var inte kroppssprå­ket. Problemet var hur vi spelade. Vi kunde inte svara på deras fysik, deras snabbhet och deras tempo. Det jag såg gillade jag inte alls, säger Manchester Uniteds manager Ralf Rangnick till BBC.

Han tog över efter Ole Gunnar Solskjaer i slutet av november. Tysken fortsätter på sin post säsongen ut och stannar sedan kvar ett par år i en konsultera­nde roll för att försöka få den vacklande jätten på fötter igen.

Newcastle var tuffare och hungrigare och laget borde inte ha några problem att fixa nytt kontrakt trots en dålig höst. De nya saudiska ägarna innebär att managern Eddie Howe kan köpa in lite vad som helst i januari.

Cavani blev vansinnig på Alex Telles då brasseback­en missbedömd­e en boll. Vinnarskal­lar behövs alltid men att visa obscena gester åt lagkamrate­r är sällan rätt lösning.

Cavani ryktas vara på väg bort i januari. Barcelona har ansetts vara en möjlig ny adress om Barca kan hitta pengarna att betala "matadorens" veckopeng på 300 000 euro. Nu gjorde i och för sig Barcelona klart med Ferran Torres från Manchester City vilket talar emot Cavani som, vid 34 års ålder, knappast är en spelare att bygga framtiden kring.

Något större spelmässig­t uppsving har Rangnick inte fått till under sin månad vid rodret. Det tuffa spelschema­t i kombinatio­n med omikronvar­iantens landstigni­ng på de brittiska öarna har knappast gjort utgångsläg­et lättare för tysken.

Positivt är att Manchester United är obesegrat under Rangnick men med insatser som den på S:t James Park är det bara en tidsfråga innan den sviten ryker.

 ?? PAUL ELLIS/LEHTIKUVA-AFP ?? Ralf Rangnicks Manchester United imponerar inte.
PAUL ELLIS/LEHTIKUVA-AFP Ralf Rangnicks Manchester United imponerar inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland