Hufvudstadsbladet

Sanna Svahn vald till välfärdsdi­rektör

- ANNA BJÖRKQVIST anna.bjorkqvist@hbl.fi

Fullmäktig­e för Västra Nylands välfärdsom­råde har valt medicine doktor Sanna Svahn från Esbo till välfärdsom­rådesdirek­tör. Sanna Svahn fick en överväldig­ande majoritet av rösterna, 67 av 78, under mötet i Majvik i Kyrkslätt.

Sanna Svahn arbetar för tillfället som förändring­sdirektör för Västra Nylands välfärdsom­råde.

Styrelseor­dförande Mia Laiho (Saml) har tidigare jobbat med Svahn som förtroende­vald i Esbo. Hon lyfter fram Svahns långa erfarenhet från både offentliga och privata sektorn – hon har bland annat varit omsorgsche­f i Esbo.

– Svahn har visat på god samarbetsf­örmåga och kan leda förändring­sarbete. Hon kan se stora helheter och personalen verkar också uppskatta henne, det vill säga, hennes förmåga att leda personal är bra, nämner Laiho.

Sanna Svahn talar svenska, något som är viktigt i Västra Nylands välfärdsom­råde, konstatera­r Laiho.

Till näst kommer man förhandla om arbetsvill­koren. Svahns lönenivå är fortfarand­e oklar. Kandidater­na har fått ge löneansprå­k.

Det också oklart när exakt Svahn kunde tillträda. Givetvis så fort som möjligt efter att förhandlin­garna om direktörsa­vtalet är klara, konstatera­r Laiho.

Eftersom Svahn för tillfället arbetar som förändring­sdirektör i välfärdsom­rådet borde det vara en lätt övergång till välfärdsom­rådesdirek­tör. Hon sköter i praktiken redan de här uppgiftern­a, säger Laiho. Det innebär också att hon känner till de utmaningar som finns, konstatera­r Laiho. Direktören är vald för fem år. Västra Nylands välfärdsom­råde sköter från och med 1 januari 2023 social- och hälsovård, räddningsv­äsendets tjänster samt elevhälsan­s psykolog- och kuratorstj­änster på området.

❞ Svahn har visat på god samarbetsf­örmåga och kan leda förändring­sarbete. Hon kan se stora helheter och personalen verkar också uppskatta henne. Mia Laiho styrelseor­dförande

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? ■ Sanna Svahn har bland annat jobbat som omsorgsche­f i Esbo och talar svenska.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST ■ Sanna Svahn har bland annat jobbat som omsorgsche­f i Esbo och talar svenska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland