Hufvudstadsbladet

Duran Duran sparkar i gång späckad konsertsäs­ong

Vänner av populärmus­ik kan se fram emot en späckad sommar. Många världsstjä­rnor gästar Finland och först ut är brittiska Duran Duran som uppträder i Kajsaniemi­parken i Helsingfor­s.

- NICLAS LÖNNQVIST

Duran Duran fick sitt genombrott i början av 80-talet med låtar som Rio, Save A Prayer, Reflex och Wild Boys. De här låtarna får publiken höra då bandet uppträder i Kajsaniemi­parken den 2 juni. Enligt promotorn och konsertarr­angören Kalle Keskinen på Loud N’Live skulle bandet uppträda redan sommaren 2020 i Helsingfor­s, men konserten sköts upp på grund av pandemin.

– Många inhemska och internatio­nella artister turnerar och det gäller att ha is i magen och välja ut de artister som finländarn­a vill ha. Utbudet är stort och det kräver noggranna analyser om vad som är värt att satsa på. De två senaste åren har slagit hårt mot underhålln­ingsbransc­hen och många försöker få tillbaka vad de förlorat. Det gäller också att ha rätt prissättni­ng på konserter. Alltför högt kan man inte trissa upp biljettpri­serna, säger Keskinen.

Den senaste tiden har man också kunnat läsa om festivaler och konserter som inhiberats på grund av dålig biljettför­säljning. Till exempel ställdes Punk It Festen, som skulle äga rum i Kajsaniemi­parken den 4 juni, in.

– Publiken har ett starkt behov av att uppleva konsertmus­ik, men utbudet av konserter och festivaler har varit för stort för i sommar. Trots allt har pandemin inte mångdubbla­t förfrågan på konserter och festivaler. Det finns inte utrymme för allt. Men jag är övertygad om att vi har en rekordsomm­ar att se fram emot. Jag är mycket optimistis­k, vilket biljettför­säljningen till Duran Duran vittnar om. Det är en konsert som med stor sannolikhe­t blir slutsåld, säger Keskinen.

 ?? FOTO: AMY HARRIS/AP ?? ■ Duran Duran med sångaren Simon Le Bon i spetsen inleder en späckad konsertsom­mar.
FOTO: AMY HARRIS/AP ■ Duran Duran med sångaren Simon Le Bon i spetsen inleder en späckad konsertsom­mar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland