Hufvudstadsbladet

Henriksson inför sjunde året som ordförande: Min insats behövs

- PETER BUCHERT

Svenska folkpartie­t omvalde enhälligt hela sitt presidium på partidagen i Åbo. Anna-Maja Henriksson inleder sitt sjunde år som ordförande och säger att hon har väldigt mycket energi att fortsätta. – Det jag gör vill jag göra till hundra procent.

Anna-Maja Henriksson har lett SFP i sex år och på partidagen i Åbo fanns inga hinder för att enhälligt välja om henne för ett sjunde. Det betyder att Henriksson leder SFP över riksdagsva­let nästa vår där partiet siktar på att växa till 5 procent och vinna fler mandat.

– Jag är glad och tacksam. Vi ska göra allt för att återta det fjärde mandatet i Nyland. Det ska vara möjligt, säger hon och noterar att chansen till ett andra mandat i Helsingfor­s och ett femte i Österbotte­n är tuffare utmaningar.

Henriksson vill leda SFP in i nästa regering och lägger inte fram några knäckfrågo­r i det här skedet, men:

– Vi prutar inte på människorä­ttsfrågor.

Henriksson säger att hon inte har någon plan för hur länge hon vill fortsätta att leda SFP.

– Jag är all in nu. Det jag går in för att göra vill jag göra till hundra procent. Jag har fortfarand­e väldigt mycket energi och jag ser att min insats behövs. Jag har ett starkt stöd och jag är jättemotiv­erad att fortsätta. Inte har jag tänkt sitta för evigt, men jag tar ett år i sänder.

SFP omvalde också alla tre vice ordförande, likaså enhälligt och utan motkandida­ter. Det betyder att Sandra Bergqvist, Henrik Wickström och Silja Borgarsdót­tir Sandelin fortsätter i ett år till.

❞ Jag har ett starkt stöd och jag är jättemotiv­erad att fortsätta. Inte har jag tänkt sitta för evigt, men jag tar ett år i sänder. Anna-Maja Henriksson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland