Hufvudstadsbladet

Markku Kanerva: "Fyra matcher på elva dagar blir tufft"

Två matcher hemma. Två matcher borta. Fyra tävlingsma­tcher inom loppet av elva dagar väntar för landslaget som inleder Nations League mot Bosnien hemma den fjärde juni.

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

— Fyra tävlingsma­tcher på så kort tid är unikt för oss. Skoj att få spela matcher med insats igen. Det har gått en stund sedan senast, säger landslagst­ränaren Markku Kanerva.

Truppen innehåller inte några större överraskni­ngar.

Augsburgpr­offset Fredrik Jensen finns inte med i truppen. Jensen har senast spelat match för Augsburg 15 december. Vintern spolierade­s på grund av en skada och då 24-åringen tillfriskn­ade under våren fann tränaren ingen användning för honom. Jensen har inte ens funnits med på bänken. Den Borgåbördi­ge Jensen har ett år kvar på kontraktet med Augsburg men det vore ingen jätteskräl­l om han skulle byta omgivning i sommar.

— Ett klubbyte är inte alls uteslutet för hans del. Hans sits i Augsburg är svår. Hoppas att det löser sig för honom för han är en väldigt användbar spelare i landslaget, säger Kanerva.

— Överlag kunde flera spelare i truppen gärna ha fått lite mera speltid i sina klubblag under våren men läget är vad det är.

Av trotjänarn­a saknas Jukka Raitala men bakom det beslutet ligger ingen dramatik. Raitala är avstängd i två matcher och hade missat både Bosnien och Montenegro hemma på Olympiasta­dion.

— Vi tog beslutet att det är bättre att han inte är med denna gång. Men hans karriär i landslaget är inte på något sätt avslutad, säger Kanerva.

En som redan avslutat karriären är mångåriga kaptenen Tim Sparv som får en sista chans att tacka av publiken före matchen mot Bosnien. Knappt 15 000 biljetter har sålts till den matchen, drygt 10 000 till den mot Montenegro.

Målsättnin­gen för Finland är att ta steget upp från B-divisionen till A-divisionen. En tuff men ingen omöjlig målsättnin­g. Bosnien, Rumänien och Montenegro är nationer Finland har alla chanser att besegra.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/EMMI ?? Markku Kanerva ser fram emot fyra tävlingsma­tcher på kort tid.
FOTO: LEHTIKUVA/EMMI Markku Kanerva ser fram emot fyra tävlingsma­tcher på kort tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland