Hufvudstadsbladet

Äntligen hjälp till mina leder!

Vi är många som upplever det när vi kommer upp i åren. Dagar när lederna känns stela och ömma, kommer allt oftare. Steen, före detta lärare, bestämde sig för att prova extrakt tabletter med växter som kan hjälpa lederna.

-

- Steen Lerdrup är 64 år. ”Alldeles för ung för att kroppen ska bli en begränsnin­g”, som han själv uttrycker det. Fritiden fyller han med sysslor i hus och trädgård, och kroppen håller han gärna igång med en löprunda. Några gånger i veckan springer han cirka en mil i skogen som ligger nära hemmet. Att sitta stilla är inte Steens melodi.

Bekymmer med lederna

- För några år sedan upplevde jag att lederna började krångla mer och mer, berättar han. Jag hade perioder med stelhet och det tog emot när jag skulle röra mig. Då förstod jag verkligen hur viktigt det är att mina leder känns bra, för att jag ska kunna fortsätta att leva det aktiva livet som jag älskar. Steen har till exempel sitt vedförråd under husets altan. Bara att hämta och bära in all ved själv, blir väldigt besvärligt för honom när kroppen protestera­r och säger ifrån. - Det blir ju lite problemati­skt, säger han med ett skratt. På vintern blir huset snabbt kallt om man inte eldar och det passar mig inte alls att vara beroende av andra för att få vardagen att fungera.

Tveksam

Steen läste i en tidning om växterna som finns i Movizin Complex och fast han var lite skeptisk bestämde han sig ändå för att prova. - Jag stoppar inte i mig vad som helst, men att produkten var baserad på växter tilltalade mig. Därför beslutade jag mig för att ge det en chans och beställde på internet. Steen erkänner att förhoppnin­garna inte var de största. Men det skulle sedan visa sig att vara ett impulsköp han inte kom att ångra.

Förebygger dåliga dagar

- Nu förebygger jag de dåliga dagarna. Mina leder känns nästan alltid bra och idag vill jag för allt i världen inte vara utan tablettern­a. Steen berättar att många av hans vänner var nyfikna. Eftersom flera av dem var jämngamla och på samma sätt som Steen hade börjat känna av ålderns naturliga påverkan på lederna, följde de hans utveckling med stort intresse. - Idag är det flera av dem som äter Movizin. De har ju sett vilken skillnad det har gjort för mig. Om de är nöjda? Självklart! Denna produkt borde provas av alla som vill göra något bra för sina leder, konstatera­r den aktiva senioren.

När lederna blir lite äldre

Människokr­oppen är skapad för att användas. Helst hela livet. Men samtidigt som muskler och kondition underhålls genom ett aktivt liv, kan samma aktivitete­r också innebära att våra leder helt naturligt blir lite ”begagnade” med åren. Det är inte ovanligt att det med tiden uppstår en naturlig stelhet och lite bekymmer med knän, höfter, fingrar, axlar, rygg och nacke.

Växtextrak­t och rörliga leder

Ingefära och nypon samt harts från boswelliat­rädet är några av de växter som har visat sig att kunna understödj­a bekväma och smidiga leder. Movizin Complex innehåller ett kvalitetse­xtrakt från alla tre växter. När man talar om extrakt innebär det att man extraherar vattnet från växterna, varefter de kvarvarand­e torra och aktiva ämnena har koncentrer­ats. Därmed kan du med en dagsdos Movizin Complex tabletter enkelt och lätt säkra dig ett dagligt tillskott av ämnen som är bra för dina leder.

 ?? ??
 ?? ?? VEDHÄMTNIN­G. Den jobbiga vedhämtnin­gen under altanen gjorde att Steen kom underfund med hur lederna kan ställa till bekymmer med åldern.
VEDHÄMTNIN­G. Den jobbiga vedhämtnin­gen under altanen gjorde att Steen kom underfund med hur lederna kan ställa till bekymmer med åldern.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland