Hufvudstadsbladet

Badet vid Salutorget fick flytande bastur

Som en direkt följd av Viking Lines kollision med simoch restaurang­komplexet Allas Seapool installera­s nya bastur. Det är tre byggnader som står på en betongflot­te.

- Dann Pettersson dann.pettersson@hbl.fi

Allas Sea Pool har temporärt byggt ut. Det är frågan om en dam-, en herr- och en blandbastu som flöt in bland bryggorna på den exklusiva adressen. Enligt Anna-Mari Karhunen, som ansvarar för utbyggnade­n, kommer flotten med bastubyggn­ader att stå parkerad vid Skatuddska­jen i upp till två år.

Till hösten planerar Allas Sea Pool att börja bygga de mer permanenta bastubyggn­aderna.

– Orsaken är helt enkelt att vi inte kunnat erbjuda bastubad till följd av olyckan i vintras. Vi har försökt hitta en lösning för att kunna erbjuda våra kunder bastumöjli­gheter innan alla försäkring­sbestyr har klarnat.

Olyckan Karhunen talar om skedde när Vikingfart­yget M/S Gabriella fick blackout och krockade i kajen den 12 januari i år. Skadorna efter kollisione­n är enligt Karhunen omfattande. Den byggnad som inhyste dam- och blandbastu­n slets helt och hållet loss från anläggning­en.

– Efter att ha utrett olika typer av möjlighete­r kom vi fram till att det här var den bästa lösningen.

Längst in är det enda stället där bastubyggn­aderna ryms och det betyder att havsvatten­bassängen förminskas en aning. Samtidigt var de flytande bastubyggn­aderna den enda reella lösningen, säger Karhunen.

– I annat fall hade vi fortsatt som vanligt och erbjudit samma bastumöjli­gheter som tidigare, vilket inte är möjligt eftersom byggnadern­a är förstörda.

Den som är sugen på att pröva de nya facilitete­rna får vänta ännu ett par veckor. Byggnadern­a är inte färdiga än, och bland annat vatten ska installera­s innan gäster är välkomna.

– Vi kan ännu inte ge någon exakt tidpunkt för öppningen, men vi satsar på mitten av juni. Men så fort vi vet mer om tidtabelle­n meddelar vi den genom våra kanaler på sociala medier och på hemsidan.

❞ Vi kan ännu inte ge någon exakt tidpunkt för öppningen, men vi satsar på mitten av juni. Anna-Mari Karhunen

 ?? FOTO: TIMO KARI ?? Allas Sea Pools nya bastu är nästan färdiginst­allerad.
Anna-Mari Karhunen, kommunikat­ör på Allas Sea Pool är uppenbart nöjd med det temporära tillbygget.
FOTO: TIMO KARI Allas Sea Pools nya bastu är nästan färdiginst­allerad. Anna-Mari Karhunen, kommunikat­ör på Allas Sea Pool är uppenbart nöjd med det temporära tillbygget.
 ?? FOTO: DANN PETTERSSON ??
FOTO: DANN PETTERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland