Hufvudstadsbladet

Ukraina en match från VM efter nagelbitar­e

- TT

Uppskjuten kvalmatch till följd av den ryska invasionen. Nu har Ukraina spelat en landskamp igen. Det slutade med seger – och nu står bara Wales i vägen för en plats i Qatar-VM. – Söndagen kommer att bli en stor match för oss. Vi måste göra vårt livs prestation, säger lagkaptene­n Oleksandr Zintjenko till Sky Sports.

Matchen skulle ha spelats i mars, men flyttades fram med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.

När det ukrainska landslaget klev ut på Hampden Park i Glasgow var det känslosamt.

De ukrainska spelarna kom in på gräsmattan med varsin ukrainsk flagga runt sig. Mellan den skotska och ukrainska flaggan på innerplan låg en banderoll med texten "Fred" i samband med nationalså­ngerna.

Ukrainas kväll

Sedan blåste den nederländs­ke domaren Danny Makkelie i gång den uppskjutna playoffsem­ifinalen till VM i Qatar.

Och det var de tillresta ukrainska supportrar­na som fick jubla dryga halvtimmen in i matchen.

Lagkapten Andrij Jarmolenko stack i djupled på pass från Ruslan Malinovsky­j, Skottlands målvakt Craig Gordon rusade ut för att störa Jarmolenko, men den ukrainske lagkapten sög ner bollen innan han lyfte den in i mål framför en utrusande skotte.

Fyra minuter in i andra halvlek exploderad­e bortasekti­onen igen.

Roman Jaremtjuk nådde högst på ett inlägg och knoppade in 2–0.

Båda nationerna hade flera vassa chanser resterande delar av andra halvlek och med tio minuter kvar av ordinarie tid skapade skottarna nerv efter att Callum McGregor reducerat med minsta möjliga marginal.

Men det här var Ukrainas kväll.

Ukraina redde ut den skotska anstormnin­gen, vann till slut med 3–1 efter ett mål i slutsekund­erna och får nu möta Wales i kvalfinal nu på söndag, 5 juni. Vinnaren där är klart för fotbolls-VM i Qatar som avgörs mellan 21 november och 18 december i år.

– Alla matcher är som en final för oss nu. Vi har en kvar och vi måste vinna den – vi måste ta det för annars betyder det här ingenting, säger lagkapten Oleksandr Zintjenko till Sky Sports och fortsätter:

– Vi gjorde tre mål, vi kunde gjort ännu fler. Söndagen kommer att bli en stor match för oss. Vi måste göra vårt livs prestation.

 ?? FOTO: SCOTT HEPPELL/AP/TT ?? Ukraina vann playoffsem­ifinalen mot Skottland med 3–1 och är nu en match från fotbolls-VM i Qatar. TT
FOTO: SCOTT HEPPELL/AP/TT Ukraina vann playoffsem­ifinalen mot Skottland med 3–1 och är nu en match från fotbolls-VM i Qatar. TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland