Hufvudstadsbladet

Märtha Louise fortsätter överraska — nu får hon sin schaman

- Annika Hällsten

När norska prinsessan Märtha Louise och den amerikansk­e shamanen Durek Verret för tre år sedan avslöjade att de var ett par blev det stora rubriker världen över. En shaman som potentiell norsk prins var en oemotstånd­lig nyhet.

När paret nu eklaterat sin förlovning vet vi inte än om Durek Verret faktiskt får, eller vill, bli prins. Men vi kan utgå från att Märtha Louises pappa, kung Harald, gett sitt tillstånd till förlovning­en och det kommande bröllopet. Själv har Märtha Louise valt att avstå från titeln Hennes kungliga höghet, detta för att kunna förtjäna pengar på egen hand.

Kung Harald och drottning Sonja uppger sig hur som helst vara förtjusta över förlovning­snyheten. ”Hans Majestät Kungen och Hennes Majestät Drottninge­n sänder sina varmaste gratulatio­ner”, skriver norska hovet.

Prinsessan Märtha Louise är van vid att skapa rubriker. Som ung hade hon en romans med sin betydligt äldre hästtränar­e, som äldre har hon rest runt och gjort PR för sina böcker som dels handlar om hur hon pratar med andar och änglar, dels om hur högkänslig hon är.

Jag har intervjuat Märtha-Louise två gånger och slagits av hur talför och charmig hon är, trots att det för mig förefaller osannolikt att någon skulle kunna tala med änglar. Nyheten om att hon hade förälskat sig i en shaman var visserlige­n överraskan­de men kändes inte sensatione­ll.

Prinsessan Märtha Louise har varit gift tidigare, med författare­n Ari Behn. Paret gifte sig 2002 och fick tre döttrar, men skilde sig 2017. Två år senare begick Ari Behn självmord. Också Durek Verret har varit gift tidigare.

Märtha Louise och Durek Verret kommer att fortsättni­ngsvis bo på olika kontinente­r, han i USA och hon i Norge, uppger de i pressmedde­landet. Huruvida det handlar om en övergångsp­eriod, i väntan på att Märtha Louises döttrar alla är vuxna, är oklart.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? Prinsessan Märtha Louise.
FOTO: CATA PORTIN Prinsessan Märtha Louise.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland