Hufvudstadsbladet

Bosnien-Finland i fem punkter

-

● 1. Utgångsläg­e. Finland var spelmässig­t bättre då lagen möttes i Helsingfor­s. Ett snöpligt baklängesm­ål på stopptid ledde ändå till att Bosnien fick med sig en poäng. Bosnien toppar gruppen på fem poäng och om Finland på allvar drömmer om gruppseger­n måste förlust undvikas i Zenica ikväll.

● 2.Hur matchar Markku Kanerva Finland? Daniel O'Shaugnessy tvingades lämna planen i Bukarest tidigt och läkarunder­sökningen gav nerslående nyheter. Tysklandpr­offset ådrog sig en fraktur i ena vaden. Oklart hur länge han blir borta. Det betyder sannolikt att Richard Jensen igen får ansvar från start i mittförsva­ret.

● Intressant att se hur mycket Kanerva ändrar i startelvan. Det tuffa matchprogr­ammet känns i baklår, vader och fötter. Teemu Pukki har inlett alla tre matcher men var inte särskilt bra senast mot Rumänien. Kanske att Onni Valakari skulle vara värd en chans i startelvan?

● 3. Bosnien. Inställnin­gen på Olympiasta­dion var inte den bästa och i synnerhet Miralem Pjanic visade sig från sin sämsta sida. På hemmaplan brukar Bosnien vara bättre men senast de här två möttes i Zenica vann Finland med 3-1.

● 4. Vad står på spel? En gruppseger ger playoffbil­jett till EM 2024 om laget ifråga inte tar sig till slutspelet via det egentliga EM-kvalet som lottas på hösten.

● 5. Vem ska Finland ännu möta? Nations League tar paus fram till slutet av september då Finland möter Rumänien hemma och Montenegro borta.

● Var, när och tv. Zenica. 21.45 tisdag kväll. Yle sänder.

● Tips: 1-1 Bosnien-H 3 1 2 0 3- 2 5 Finland 3 1 1 1 3- 2 4 Montenegro 3 1 1 1 3- 3 4 Rumänien 3 1 0 2 1- 3 3

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland