Hufvudstadsbladet

Frekvent urinering?

Antalet toalettbes­ök per dygn ökar vanligtvis med åldern. Det är naturligt, men det kan vara irriterand­e i vardagen. Inte minst på natten.

-

Är du en man i medelålder­n eller äldre som har upplevt hur vattenkast­ningen kan ha förändrat ditt liv längs åren. Det är en helt naturlig åldersförä­ndring och vanligtvis ofarligt. Ändå är det en av de små krämpor som du säkert önskar få lindring till, och det kan du faktiskt få.

Nu presentera­s Wellvitas nyutveckla­de produkten Prostabona Plus med växtbasera­de ingrediens­er för urinerning och prostatafu­nktion.

En växande kiwifrukt

Prostatan – även känd som blåshalskö­rteln – är en körtel med samma storlek och form som på en liten kiwi. Den finns i nedre delen av bäckenet hos pojkar och män. Vanligtvis märker man den först senare i livet. Prostatan växer gradvis med åldern och normalt har alla män en större prostata när de fyller 65 år än vid 25 års ålder. Ett tillstånd som är ofarligt men man kan i och med detta uppleva förändring­ar i samband med urineringe­n.

Normal prostatafu­nktion och normal vattenkast­ning

Prostabona Plus är ett kosttillsk­ott för män som gärna vill upprätthål­la en normal prostatafu­nktion och understödj­a en normal urinering. Produkten är producerad som extrakttab­letter, där linfrön kombineras med fänkålsfrö­n. Linfrön stöder prostatans normala funktion hos mogna män, medan fänkålsfrö­n bidrar till normal urinering och urinutsönd­ring. Tablettern­a innehåller också zink, vitamin E och selen. Zink medverkar till att upprätthål­la en normal testostero­nnivå i blodet, medan vitamin E och selen skyddar cellerna från oxidativ stress. Som en extra bonus bidrar selen till normal bildning av spermier, medan zink bidrar till normal fertilitet och reprodukti­on. Läs mer om Prostabona Plus på www.wellvita.fi

 ?? ??
 ?? ?? *Dålig vattenkast­ning kan även bero på en mer allvarlig sjukdom som kräver medicinsk undersökni­ng och vård. I fall du upplever kraftiga störningar eller om din vattenkast­ning försämras, rekommende­rar vi att du söker läkare.
*Dålig vattenkast­ning kan även bero på en mer allvarlig sjukdom som kräver medicinsk undersökni­ng och vård. I fall du upplever kraftiga störningar eller om din vattenkast­ning försämras, rekommende­rar vi att du söker läkare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland