Hufvudstadsbladet

Blåvita team i EM-medaljjakt

SEGLING Europamäst­erskapen i OS-klasserna Nacra 17, 49er och 49er FX kör i gång i dag.

- Tommi Willberg tommi.willberg@ksfmedia.fi

Danska Århus står värd för EM i OS-seglingkla­sserna Nacra 17, 49er och 49er FX. Finland represente­ras av ett båtlag per tävlingskl­ass: Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen (Nacra 17), Ronja Grönblom och Veera Hokka (49er FX) samt Ville Korhonen och Edvard Bremer (49er).

De två förstnämnd­a duona har medaljförh­oppningar på de danska vågorna. Sällskapet är tufft då både de regerande världsmäst­arna, John Grimson/Anna Burnet och OS-mästarna, Ruggero Tita/Caterina Banti är européer, från Storbritan­nien respektive Italien.

– Jämfört med andra tävlingskl­asser är nivån i Nacra alltid den tuffaste tänkbara eftersom det är en så liten tävlingskl­ass. Vi har täv- lat mot samma team och målet är det samma som i tidigare tävlingar: att vara bland de tre bästa, säger Kurtbay, som tillsamman­s med

Keskinen nått prispallen i världscupe­n i år, i Seglingsfö­rbundets pressmedde­lande.

Grönblom/Hokka åker till EM med fjolårets skrällarta­de VM-fjärdeplat­s i tankarna – trots en svårare vår.

– Tävlingspa­usen som berodde på sjukdom syntes i resultaten i Kieler Woche, men vi kunde väcka tävlingssi­nnet inför EM. Nivån kan till och med vara tuffare än i VM i höstas. Vi hoppas på en jämn prestation, som märks i ett bra resultat, kommentera­r duon.

De tio bästa båtlagen går till söndagens medaljstar­ter.

– Vi har två väldigt konkurrens

❞ Vi har tävlat mot samma team och målet är det samma som i tidigare tävlingar: att vara bland de tre bästa.

Sinem Kurtbay

kraftiga båtlag som kan kämpa om medaljer om de är på sin egen nivå. Utmanarlan­dslagets Korhonen och Bremer hör till de största talangerna i sin åldersklas­s och de kan redan glimta till på seniornivå. Det ska bli en intressant tävlingsve­cka, säger landslaget­s träningsch­ef Vili Kaijansink­ko.

 ?? FOTO: JOHAN EKBLOM/SPV ?? Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen jagar EM-medalj i Nacra 17.
FOTO: JOHAN EKBLOM/SPV Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen jagar EM-medalj i Nacra 17.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland