Hufvudstadsbladet

Jac Karlsson tillbaka när BK-46 krossade GrIFK

- Thomas Sundström thomas.sundstrom@vastranyla­nd.fi

Karlssons återkomst var den stora behållning­en då BK-46 slog Grankulla IFK i FM-ligan i handboll. På plan var BK överlägset och fick en bra generalrep­etition inför det de stundande Europa Cupmatcher­na. Dickens herrar öppnade å sin sida sitt segerkonto. I damernas finska cup är semifinali­sterna klara.

Ett mycket decimerat Grankulla IFK hade nu inget att hämta i Karis mot BK som i sin tur kom till spel med bästa laget. Jac Karlsson återvände nu efter en lång skadepaus.

– Det var i mars jag skadade akillessen­an mot Cocks, så det har varit en lång paus. Men nu känns det bra, jag har kunnat träna normalt i några veckor, sade Jac Karlsson efter matchen.

Karlsson började nu på bänken, men kom med i slutet av första halvlek. Han bidrog med ett stabilt försvarssp­el och stod framåt för ett mål på sitt enda kast.

– Vi led ingen nöd i dag, så det var ingen panik med att ta skott, sade Karlsson.

BK överlägset

Mot serietrean GrIFK var det absolut ingen fråga on saken. Efter 18 minuter ledde BK redan med 14–4 och då hade också GrIFK-tränaren Mikael Källman använt båda sina time out.

BK var nu klassen bättre för och öste på. Det att GrIFK kom till spel utan spelare som Richard Sundberg, Fredrik Forss och Carl Weurlander gjorde först inte gästernas uppgift lättare.

– Det här var dagens omständigh­eter. BK var bättre, sade tränaren Mikael Källman i en kommentar efteråt.

BK ledde i paus med 20–7. Andra halvlek var sedan en formalitet. BK hade inte riktigt samma skärpa som i första halvlek, men segern var förstås helt ohotad.

Bra genrep

BK vann till slut med 37–21 och gjorde en bra insats. Nico Rönnberg och Mikael Heinonen höjde sig över mängden och i Jac Karlsson har man förstås ett prima sparkapita­l. Mot GrIFK blev det ungefär tjugo minuter speltid.

Samtidigt fick BK ett bra genrep med tanke på nästa vecka. Då spelar man två Europacup-matcher hemma i Karis mot turkiska Spor Toto. Lagen möts först på fredag kväll och sedan mitt på dagen på söndagen.

– Jag vet egentligen ingenting om det här turkiska laget, utan ville först fokusera på matchen mot

GrIFK. Men det ska bli spännande och roligt. Det här är matcher som ger litet extra, sade Jac Karlsson.

BK gör nu sina första matcher i Europaspel på nästan tjugo år. Karlsson är en av få spelare i BK med erfarenhet av dylika matcher.

– Internatio­nella matcher är en värld för sig, men jag hoppas att vi går vidare. Drömmen skulle då vara att få möta mitt gamla norska lag, Runar. Det skulle sportsligt säkert vara tufft, men det skulle vara roligt, säger Jac Karlsson.

Dicken vann, damernas cupsemifin­alister klara

I ligaomgång­ens andra match öppnade Dicken äntligen sitt segerkonto. Seger nummer ett i match nummer fem kom på bortaplan på ÅIFK:s bekostnad. Joacim Broman visade vägen med sina åtta mål då Dicken slog ÅIFK med 30–24 (14–12).

I damernas finska cup blev det också Karisjubel då BK-46 vann över Cocks och gör HIFK, GrIFK och direktkval­ificerade Dicken sällskap i semifinals­kedet.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? ■ Jac Karlsson är tillbaka i BK.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ■ Jac Karlsson är tillbaka i BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland