Hufvudstadsbladet

Liverpools ägare dementerar – klubben är inte till salu

-

FOTBOLLSug­en på att köpa in dig i en av de mest framståend­e klubbarna i Premier League? Liverpools ägare utesluter inte nya aktieägare. Men att klubben skulle vara till salu dementeras.

Enligt The Athletic har den nuvarande ägaren Fenway Sports Group lagt ut storklubbe­n till försäljnin­g.

Intressent­er ska ha kontaktats i sökandet efter en ny herre på Anfield och investment­bankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley ska hjälpa till i processen.

Men i ett uttalande meddelar Fenway Sports Group att man inte vill dra sig ur som ägare. Däremot välkomnar man nya aktieägare.

"Det har nyligen förekommit ett antal ägarbyten och rykten om förändring­ar i ägarskap hos Premier League-klubbar och oundviklig­en får vi regelbunde­t frågor om Fenway Sports Groups ägande i Liverpool. FSG har ofta fått intressefö­rfrågninga­r från parter som vill bli aktieägare i Liverpool. FSG har tidigare sagt att vi, om villkoren är de rätta, skulle överväga nya aktieägare om det var i Liverpools bästa intresse som klubb."

"FSG är fortfarand­e fullt engagerat i Liverpools framgång, både på och utanför planen."

Fenway Sports Group har ägt Liverpool sedan 2010. Då övertogs klubben från amerikaner­na George Gillett Jr och Tom Hicks.

Liverpool är värderat till drygt fyra miljarder euro.

Det var en summa i den storleksor­dningen Todd Boehly fick betala tidigare i år för att ta över Chelsea från Roman Abramovitj.

Åtskilliga Premier League-klubbar har de senaste åren fått nya, utländska ägare. En av de mest uppmärksam­made och omdiskuter­ade affärerna var när Newcastle United för ett drygt år sedan köptes av den saudiska investerin­gsfonden Public Investment Fond.

Av de nuvarande Premier League-klubbarna är det bara Brentford, Brighton och Tottenham som är helt och hållet i brittisk ägo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland