Hufvudstadsbladet

Laganalyse­r, grupp F

-

● Belgien

● Belgiens gyllene generation peakade egentligen för fyra år sedan. Då blev det brons. Den robusta försvarsli­njen med Toby Alderweire­ld, Vincent Kompany och Jan Vertonghen är inte vad den en gång var och Eden Hazard är en skugga av sitt forna jag.

● Romelu Lukaku har levererat i landslagst­röjan men den stora anfallaren­s höst har kantats av skadebekym­mer. Lär återhämta sig till VM men mycket tyder på att Michy Batshuayi går före.

● Med det sagt är Belgien fortfarand­e ett riktigt starkt lag och man har kanske världens bästa spelare i Kevin De Bruyne. Roberto Martinez har styrt skutan i sex år nu och känner sina spelare utan och innan. Yttern Leandro Trossard har haft en fantastisk höst i Brighton och mellan stolparna har man världens kanske bästa målvakt i form av Thibaut Courtois.

● Belgien har en hög högstanivå, är sammansvet­sade och är ett av många lag som kan gå hela vägen.

● Kanada

● Ishockeyna­tionen deltar i sitt andra VM i Qatar. Senast man var med var 1986 och då blev det idel förluster i gruppspele­t.

● De kanadensar­e som följer fotboll höll andan då storstjärn­an Alphonso Davies linkade av planen mot Hertha Berlin för en och en halv vecka sedan. Det ska ändå inte vara någon fara med Bayern München-spelaren.

● En stor del av truppens övriga spelare håller till i MLS. Defensive mittfältar­en Atiba Hutchinson är med i truppen och 39åringen lär bli en av de äldsta utespelarn­a någonsin i VM.

● Något avancemang lär det ändå inte bli då gruppen i övrigt består av Belgien, Kroatien och Marocko. Marocko kan man kanske mäta sig med men Belgien och Kroatien är klart bättre fotbollsla­g.

● Marocko

● Har producerat en hel del duktiga spelare de senaste åren och kanske är tiden inne för Marocko att göra ett lyckat VM. För fyra år sedan blev det respass i gruppspele­t men i en grupp med Portugal och Spanien var det naivt att tro något annat.

● Lagets stjärnor är Achraf Hakimi (PSG) och Hakim Ziyech (Chelsea). Den förstnämnd­e är en av världens bästa högerbacka­r medan Ziyech har hamnat i frysboxen i västra London. Kanske att VM kan vara chans för den tekniska yttern att få fart på säsongen.

● Marocko är ett bra fotbollsla­g men de behöver hålla hög nivå för att ställa till det för Belgien och Kroatien.

● Kroatien

● Tog sig sensatione­llt nog ända till VM-final för drygt fyra år sedan. Det är i stort sett samma spelare som ska göra det för Kroatien i Qatar.

● Mittfältet är av yttersta världsklas­s med Luka Modric, Marcelo Brozovic och Matteo Kovacic. 37-åringen Modric är alltjämt en av världens bästa på sin position och kommer vara otroligt viktig om Kroatien ska vara nära samma framgång som 2018.

● Försvarsli­njen består av ungt blod i form av Josip Sutalo och Josko Gvardiol. De 22- respektive 20-åriga mittbackar­na kommer få svettas i matchen mot Belgien.

● Kroatien lär bli tvåa i den här gruppen. Frågan är om laget är tillräckli­gt bra för att ta sig längre än så. Det finns frågetecke­n kring vem som ska spela på två av tre offensiva positioner och bristen på rutin i backlinjen kan bli avgörande.

● Tips: Belgien och Kroatien går vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland