Hufvudstadsbladet

Stjärnregi­ssör rasar över sin elräkning från Helen

Att det lönar sig att betala sina räkningar i tid vet de flesta. Men en dröjsmålsr­änta på 60 procent får åtminstone regissören Dome Karukoski att se rött.

- Bille Sirén bille.siren@hbl.fi

Elpriserna skjuter i höjden. Det har kändisregi­ssören Dome Karukoski, som bland annat stått för filmerna Mielensäpa­hoittaja, Tom of Finland och Tolkien, fått märka den hårda vägen.

Karukoski glömde betala sin elräkning i tid och fick därför en ny räkning med påminnelse­avgift, skriver han på Twitter. Karukoski betalade den några dagar efter förfalloda­tum, vilket han skyller på att han hade fullt upp på jobbet.

Men då hade räkningen redan gått till indrivning. Den ursprungli­ga räkningen på 124 euro blev plötsligt 200 euro.

”Jag kan bara skylla på mig själv, men helt seriöst, Helen och Intrum? Tack för att jag i alla fall fick behålla min knäskål”, skriver han och kallar elbolagets och indrivning­sbyråns agerande för ”maffiaverk­lighet”.

En stund senare tillägger Karukoski att Helen i år har gjort mångmiljon­vinst, rättare sagt 111 miljoner euro mellan januari och september.

”Visst är en dröjsmålsr­änta på 60 procent helt vansinnig?” avslutar han.

Skjuter i höjden efter 28 dagar

Men har allt gått rätt till – och är det verkligen så att en försening med några dagar höjer räkningen med 60 procent?

I Dome Karukoskis fall rör det sig om en företagsku­nd. Helsingfor­s elbolag Helen kan inte kommentera enskilda kunders uppgifter, men svarar allmänt om fakturerin­g genom direktören för försäljnin­g och kundtjänst, Anu-Elina Hintsa.

”Räkningen förfaller 14 dagar efter att den skickats ut. Om man inte betalar den senast på förfalloda­gen skickar vi en påminnelse 14 dagar senare. Även den ska betalas inom 14 dagar. Om man fortfarand­e inte betalar räkningen, går den till indrivning”, säger Hintsa i ett mejl.

Med andra ord orsakar några dagars försening inte en dröjsmålsr­änta på 60 procent. För att så ska ske krävs en försening på minst 28 dagar.

”Om indrivning­såtgärdern­a redan påbörjats när kunden betalar räkningen ses indrivning­skostnader­na som befogade, för då har det uppkommit kostnader för indrivning­sbyrån.”

Helens kundtjänst­chef tillägger att räkningar snabbt blir dyrare om man inte betalar dem i tid.

”Man kan ännu förhandla om betalninge­n så länge den ursprungli­ga räkningen inte förfallit”, säger Anu-Elina Hintsa.

 ?? FOTO: CATA PORTIN, JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? ■ Dome Karukoski tvingades betala 60 procent mer än den ursprungli­ga elräkninge­n från Helen.
FOTO: CATA PORTIN, JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ■ Dome Karukoski tvingades betala 60 procent mer än den ursprungli­ga elräkninge­n från Helen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland