Hufvudstadsbladet

England–Senegal, åttondelsf­inal

-

● När: Söndag klockan 21.00.

● Var: al-Bayt-stadion, alKhor.

Avstängd stjärna

● "Lejonen från Teranga", får klara sig utan avstängda Idrissa Gueye på mitten. Detta efter att mittfältss­tjärnan Gueye, till vardags i Everton, drog på sig ett gult kort i gruppavslu­tningen mot Ecuador. Senegals lagkapten Kalidou Koulibaly är trots det hoppfull inför mötet med England.

– Vi gjorde något bra, men det är bara början. England eller vem som helst, vi kommer att göra allt för att vinna matchen. Vi är Senegal, vi fruktar ingen. Många lag vill inte spela mot oss, säger Chelseaspe­laren enligt brittiska medier.

Englands usla straffacit

● England förlorade mot Italien i EM-finalen sommaren 2021 efter straffar. Innan dess var landets straffacit inte mycket muntrare. England har vunnit endast två av nio strafflägg­ningar i stora mästerskap. Nu har man jobbat med en psykolog för att ändra på det.

– Vi har fått med oss psykologer som berättar hur vi bäst kan lugna ner oss. Alla har fått olika upplägg. Det handlar om att andas lugnt, ha ett klart sinne och att lägga allt annat åt sidan, säger mittfältar­en Declan Rice enligt Daily Mail.

Undantaget Senegal

● Afrikanska nationer har förlorat åtta av nio VM-slutspelsm­atcher mot europeiska landslag. Undantaget? Senegal. Senegal slog ut Sverige i åttondelsf­inal i VM 2002. Aliou Cissé var lagkapten då. Nu är han förbundska­pten. – Åttondelsf­inal är inte målet. Vi ser bortom det. Vi har inga gränser. Vi har ett lag för att gå långt, säger yttermittf­ältaren Ismaila Sarr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland