Hufvudstadsbladet

Manuel Neuers tid i Bayern på väg att ta slut

- Jonas von Wendt jonas.wendt@hbl.fi

Det jäser i FC Hollywood, också känt som Bayern München, igen. Målvaktsik­onen Manuel Neuer har kommit rejält på kant med klubbledni­ngen efter att hans mångåriga nära vän och Bayerns målvaktstr­änare sedan 2011 Toni Taplovic fick sparken i januari.

Taplovic bildade en stark tandem i jätteklubb­en och elaka tungor gör gällande att ingen konkurrent fick en rejäl chans så länge Taplovic fanns i klubben. Neuer kom på första, andra och tredje plats i Taplovic värld och resten av målvaktern­a fick nöja sig med smulor.

Dessutom anklagades Taplovic för att läcka en hel del uppgifter till media.

– Det kändes som att någon slitit ut mitt hjärta ut mitt bröst. Det är den mest bisarra saken som någonsin hänt mig under karriären, sade Neuer till tysk press efter att beskedet om Taplovic avskedande nått honom.

Neuer själv är skadad efter en skidolycka och inte tillbaka förrän till nästa säsong.

Om det nu blir en säsong till för 36-åringen som väckt ont blod hos klubbens vd Oliver Kahn, sportchefe­n Hasan Salihamidž­ić och ordförande­n Herbert Hainer som alla fördömt Neuers uttalanden.

Då Neuer skadade sig reagerade klubben genom att värva schweizisk­a stjärnmålv­akten Yann Sommer från Mönchengla­dbach. Sommer är ett världsnamn och med avskedande­t av Taplovic ville klubbledni­ngen försäkra sig som att en sund tävlingssi­tuation råder då Neuer kommer tillbaka.

Om han nu kommer tillbaka. Hans uttalanden i media kommer att kosta honom en månadslön, 1,5 miljoner euro, och även om det är växelpenga­r för Neuer är det en stark markering från klubbens sida om att Neuers odödliga ställning i klubben för första gången på allvar är ifrågasatt.

Bayern leder Bundesliga med en poäng ner till Union Berlin men lagets spel har bara stämt stundtals under säsongen. I Champions League väntar PSG i åttondelen och Bayern är inte favorit i det matchparet.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA ?? ■
Manuel Neuer har kommit på kant med klubbledni­ngen.
FOTO: LEHTIKUVA ■ Manuel Neuer har kommit på kant med klubbledni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland