Hufvudstadsbladet

Krisklubba­r i fokus då slutspelet kör i gång

Champions Leagues åttondelsf­inaler ser ut att bli ödesmättad­e för flera klubbar. Krisen lurar runt hörnet både här och där.

-

Milan–Tottenham och Bayern München–Paris Saint-Germain är först ut när kampen om Champions League-bucklan återupptas med åttondelsf­inaler på tisdagskvä­llen.

+ Milan–Tottenham

Milan hade sju raka tävlingsma­tcher utan seger innan det i fredags blev en efterlängt­ad trepoängar­e i Serie A, tack vare 1–0 hemma mot Torino. Ett steg i rätt riktning, men Milan – bara femma i ligatabell­en – är ändå under stor press inför mötet med Tottenham på San Siro.

– Det har varit en svår månad, för oss och för hela klubben, sade Milanträna­ren Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovi­c satt på bänken senast men får sitta på läktaren nu, eftersom han inte är registrera­d i Milans Champions League-trupp.

Även Tottenham är femma i den inhemska ligatabell­en och kommer till Milano med krisstämpe­ln hängande över sig. Inte minst efter helgens tunga 1–4-smäll borta mot Leicester.

Spursträna­ren Antonio Conte var tillbaka på bänken då efter att ha genomgått en galloperat­ion. Han har fått en del extra huvudbry den senaste veckan med tunga skador på målvakten Hugo Lloris och Rodrigo Bentacur.

+ Paris Saint-Germain –Bayern München

PSG leder fortfarand­e ligan, men marken har gungat rejält under klubben på sistone. Efter VM-uppehållet har laget förlorat mot Lens, Rennes, Marseille och – senast i lördags – Monaco. I samband med söndagens träning buades spelarna ut av ett 50-tal supportrar.

– Jag förstår fansens ilska, sade pressade tränaren Christophe Galtier.

Två orsaker till hans huvudvärk är att skadade VM-giganterna Kylian Mbappé och Lionel Messi saknades i helgen, men båda var i träning på måndagen.

Bayern toppar tabellen i Tyskland och hemmaslog Bochum med 3–0 i helgen. Allt frid och fröjd hos giganten från München? Inte riktigt.

För Bayern, som vann Champions League senast 2020, räcker det inte att vara bäst på hemmaplan. Framgångar i Europa finns alltid med i kravbilden och tränaren Julian Nagelsmann vill se en bättre insats på Parc des Princes.

– Det var för lite rörelse. Om vi spelar så här på tisdag kommer vi inte att gå vidare, sade han efter mötet med Bochum.

+ Onsdagens matcher

Dortmund–Chelsea, Club Brygge–Benfica.

+ Nästa vecka

Frankfurt–Napoli, Liverpool–Real Madrid (båda tisdag), Inter–Porto, Leipzig–Manchester City (onsdag).

+ Så fortsätter CL i vår

Returerna i åttondelar­na spelas

7–8 och 14–15 mars.

Kvartsfina­lerna avgörs 11–12 och 18–19 april.

Semifinale­rnas speldatum är 9–10 och 16–17 maj.

Den 10 juni väntar finalkväll­en i Istanbul.

 ?? FOTO: THIBAULT CAMUS/TT-AP ?? ■
PSG, med stjärnduon Lionel Messi och Kylian Mbappe som orosmoln, är ett av lagen som går in i Champions Leagues slutspel i veckan. Arkivbild.
FOTO: THIBAULT CAMUS/TT-AP ■ PSG, med stjärnduon Lionel Messi och Kylian Mbappe som orosmoln, är ett av lagen som går in i Champions Leagues slutspel i veckan. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland