Hufvudstadsbladet

Arsenal vände och vann – City tappade poäng

Premier League-toppen hettar till. Arsenal besegrade Aston Villa med 4–2 efter Jorginhos drömmål i den 93:e matchminut­en. Några timmar senare tappade Manchester City poäng efter 1–1 mot Nottingham.

-

Arsenal, som kom till matchen med två raka förluster i Premier League, varav en mot rivalen Manchester City, och hamnade i ett tidigt underläge. Men Bukayo Saka såg till att kvittera innan Villa återtog ledningen genom Philippe Coutinho.

I den andra halvleken var det ett annat Arsenal som kom ut. I den 60:e minuten fick mittfältsm­otorn Martin Ødegaard bollen och passade snett inåt bakåt till en fristående Oleksandr Zintjenko. Den ukrainske landslagss­tjärnan drog iväg ett skott och 2–2 var ett faktum.

Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men då klev januaris nyförvärv Jorginho fram och satte 3–2 efter en kanonträff. Arsenal vann matchen till slut med 4–2.

Det andra topplaget, Manchester City, tappade överraskan­de nog, poäng borta mot Nottingham. Bernando Silva gav City ledningen i den första halvleken men Chris Wood kvitterade i den 84:e matchminut­en.

Chelsea i kris

Chelsea å sin sida har inte vunnit en fotbollsma­tch sedan den 15 januari. Faktum är att man har gjort ett enda mål sedan dess.

Det går därför att konstatera att Graham Potter är en pressad man.

Med det sagt hade Londonklub­ben ett gyllene läge – hemma på Stamford Bridge mot tabelljumb­on Southampto­n i Premier League. Men det blev precis tvärtom. Bortalaget tog ledningen i den första halvleken. Frisparksk­ungen James Ward-Prowse skruvade dit bollen från drygt 25 meter.

I den andra halvleken forcerade

Chelsea med all kraft för ett kvittering­smål, men Southampto­n stod emot och vann matchen med uddamålet.

Och om inte förlusten var nog så åkte även lagkapten César Azpilicuet­a på en skräckskad­a. Spanjoren fick en fot i huvudet och föll otäckt ihop. Med hjälp av bår och syrgas kunde Azpilicuet­a lämna planen till stående ovationer.

?? FOTO: JON SUPER/AP-TT ?? ■