Hufvudstadsbladet

Tallink tredubblar vinsten – men utdelninge­n uteblir

Efter två svåra år gör Tallink ett klart plusresult­at. Men passagerar­na är fortfarand­e klart färre än före pandemin.

- Fredrik Häggman fredrik.haggman@hbl.fi

Rederinäri­ngen är på väg tillbaka efter de tunga coronaåren. Nästan dubbelt så många passagerar­e reste med Tallinks fartyg i fjol, visar rederiets färska årsrapport. Även frakten ökar.

Det betyder att omsättning­en ökar med över 60 procent. Rörelseres­ultatet landar också på plussidan efter att ha varit kraftigt på minus i fjol.

Pandemins inverkan på trafiken var marginell under året, bortsett från de allra första månaderna. Krigsutbro­ttet i februari utgjorde däremot en ny osäkerhets­faktor, enligt vd Paavo Nõgene. I och med energikris­en har till exempel bränslekos­tnaderna nästan fördubblat­s, skriver bolaget.

Fortsätter hyra ut fartyg

Under året har Tallink hyrt fartygen Europa och Galaxy till Nederlände­rna, där de använts som boende för ukrainska flyktingar. Fartyget Isabelle har använts för samma ändamål i Estland.

Det är redan klart att Europa sätts i trafik mellan Helsingfor­s och Tallinn i sommar. Rederiet planerar ändå att fortsätta hyra ut fartyg framöver, för att minska de ekonomiska riskerna under lågsäsong.

Även om Tallinks passagerar­antal ökar är det långt tillbaka till tiden före pandemin. 2019 reste nästan tio miljoner passagerar­e med Tallink, jämfört med 5,5 miljoner passagerar­e i fjol.

Rederiet är inte heller redo för aktieutdel­ningar ännu, på grund av ”en komplicera­d verksamhet­somgivning och med beaktande för koncernens långsiktig­a intressen”.

På den punkten skiljer sig Tallink från konkurrent­en Viking Line. I samband med det åländska rederiets årsrapport förra veckan föreslog styrelsen en utdelning på 40 cent per aktie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland