Hufvudstadsbladet

Leipzig lyckades få oavgjort mot City

-

En engelsk jätte gästade Emil Forsbergs hemmaborg. Det var skakigt i första halvlek, men svenska landslagsp­rofilens RB Leipzig spelade upp sig i andra och fixade 1–1 mot Manchester City i den första Champions Leagueåtto­ndelsfinal­en.

Respekt, var ett av de första orden som Forsberg yttrade efter det oavgjorda mötet i Tyskland. För mycket respekt.

City var det klart bättre laget i den första halvleken och gick inte helt orättvist ut till halvtid med en 1–0-ledning efter mål av Riyad Mahrez. Leipzigs Xaver Schlager slog en passning helt utan adress varpå engelsmänn­en högg direkt innan bollen till slut hittade fram till Mahrez som skickade in matchens första mål strax innanför straffområ­det efter 27 minuters spel.

– Vi sade innan matchen att vi ska vara modiga, men vi går ut och ger dem alldeles för mycket respekt. City är ett fantastisk­t lag, men vi var för passiva, kom inte upp i press, gav dem för mycket boll – det kan du inte göra i sådana här matcher. Det är viktigt att du har mod och kliver fram och det gjorde vi mycket bättre i andra halvlek, säger Forsberg.

Och bättre blev det. Leipzig höjde sig rejält i den andra halvleken och kvittering­en kom med 20 minuter kvar av ordinarie tid.

Lukaku hjälte i Milano

En kort slagen hörna renderade i ett inlägg mot straffområ­det. Väl där mötte den kroatiske mittbacken Josko Gvardiol bollen med både häng och kraft och nickade in 1–1 – slutresult­atet – framför en jublande hemmapubli­k.

Returmötet spelas i Manchester den 14 mars.

– Det var viktigt för oss själva att visa att vi är ett bra fotbollsla­g, det lever inför returen. Vi har allt att vinna. Vi åker dit och vi vill slå ut dem, säger Forsberg som blev utbytt ett par minuter före kvittering­en.

I onsdagskvä­llens andra åttondelsf­inal vann Inter med 1–0 hemma mot Porto – men det satt långt inne. Avgörandet kom med fyra minuter kvar av ordinarie tid genom Romelu Lukaku.

Returmötet mellan Inter och Porto spelas även det den 14 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland