Hufvudstadsbladet

Liket efter Sjundeåoff­er har hittats i Lojo

- Anna Svartström

Offret för det misstänkta dråpet i Sjundeå har hittats. Den man, som häktats för att ha haft ihjäl sin partner, har själv berättat för polisen att han fört liket till en avlägsen plats i Lojo.

En man på knappt 60 år häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för dråp. Det ska ha skett i Sjundeå i månadsskif­tet januari/februari.

Förundersö­kningsleda­ren, kriminalko­mmissarie Matti Högman säger till HBL att offret var en kvinna i 30-årsåldern. Mannen och offret var ett par. Förhålland­et hade enligt Högman inte pågått särskilt länge.

I måndags gick polisen i västra Nyland ut och bad allmänhete­n om tips gällande en röd Volkswagen Golf. Offret hade nämligen inte hittats.

Den häktade mannen har nu berättat för polisen vart han fört liket, och på tisdagen fann polisen det. Enligt polisen skedde det på en avlägsen plats i terrängen i Lojo. Högman säger att liket transporte­rades från Sjundeå till Lojo i den röda bilen. Hur gärningen i övrigt gått till vill Högman inte gå in på, med hänvisning till att förundersö­kningen är i ett tidigt skede.

– Men den misstänkta har i förhör sagt att han riktade våld mot kvinnan och orsakade hennes död.

Mannen har medgett misshandel och dödsvållan­de. Polisen utreder ändå fallet fortsättni­ngsvis som dråp.

Även en annan man har varit häktad i fallet, misstänkt för skyddande av brottsling. Där är gärningspl­atsen Lojo. Den häktningen skedde enligt den lägre misstankeg­raden och mannen har nu släppts fri, men är enligt Högman fortsatt misstänkt. De två männen var bekanta med varandra sedan tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland