Hufvudstadsbladet

Klopp efter chockförlu­sten: ”Inte vår match”

-

Sist de möttes blev det förkrossan­de 9–0-seger på Anfield. Men när Liverpool gästade bottenlage­t Bournemout­h under lördagen slutade det med förlust, 0–1. – Det var inte vår match, säger Jürgen Klopp till engelska medier.

Liverpool har tagit ett par storsegrar den här säsongen i Premier League-fotbollen. I höstas vann de med 9–0 mot Bournemout­h – och så sent som för knappt en vecka sedan körde de över ärkerivale­n Manchester United med 7–0.

Men nu åkte man på en chockförlu­st. För när storklubbe­n gästade Bournemout­h på Vitality Stadium slutade matchen 1–0 – till hemmalaget. Bournemout­h tog ledningen i första halvleken genom 26-årige Philip Billing. Liverpool forcerade sedan för ett kvittering­smål men lyckades inte spräcka nollan.

I den andra halvleken fick bortalaget en jättechans att kvittera från straffpunk­ten. Men Mohamed Salah stod för en horribel träff och missade målet helt. Därefter stod Bournemout­h emot och tog en skrällarta­d seger – samtidigt som Liverpool tappar tre värdefulla poäng i jakten på en Champions League-plats.

– Vad ska jag säga? Det var inte vår match. Vi satte bollen i fel ögonblick och fick inte i gång passningss­pelet. Vi fick en straff som vi missade och efter det blev vi stressade och skapade inte tillräckli­gt, säger Jürgen Klopp till engelska medier.

Sista Champions League-platsen har Tottenham som besegrade Nottingham Forest med 3–1 efter två mål av Harry Kane. ”Spurs” har fem poäng ner till Liverpool och en match mer spelad.

Graham Potter verkar ha fått ordning på sitt lag. Chelsea tog en tämligen enkel seger med 3–1 borta mot Leicester.

 ?? FOTO: KIERAN CLEEVES/TT-AP ?? ■
Bournemout­h besegrade Liverpool.
FOTO: KIERAN CLEEVES/TT-AP ■ Bournemout­h besegrade Liverpool.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland