Hufvudstadsbladet

Även Spaniens regering bakom anklagelse­r mot Barcelona

-

FOTBOLL Barcelona anklagas för korruption. Nu vidtar även den spanska regeringen åtgärder mot den katalanska fotbollskl­ubben.

José Manuel Franco, ordförande för Spaniens idrottsmin­isterium, meddelar att den spanska regeringen ska ställa sig bakom de parter som formellt anklagar Barça för korruption.

Utöver korruption anklagas även den katalanska klubben, av spanska åklagare, för bedrägeri och förfalskni­ng.

Barcelonas största rival, Real Madrid, meddelade även de efter ett brådskande styrelsemö­te i söndags att de kommer ställa sig mot Barça i ärendet.

Barcelona anklagas för korruption i samband med att klubben ska ha betalat ut pengar till ett företag som ägs av José María Enríquez Negreira, dåvarande vice ordförande i spanska domarkommi­ttén, för att han skulle bidra med råd i domarrelat­erade frågor.

Även två av klubbens tidigare ordförande­n, Josep Maria Bartomeu och Sandro Rosell, samt Jose Maria Enriquez Negreira, anklagas för samma brott.

Barcelonas nuvarande ordförande, Joan Laporta, sade i söndags att hans klubb är oskyldig och att Barça är ”offer för en kampanj som nu involverar alla”.

Medieuppgi­fter gör gällande att klubben har betalat ut omkring 7,3 miljoner euro till Negreiras bolag under 2001–2018.

I nuläget finns det inga bevis på att varken domare eller resultat påverkades under perioden då Barcelona ska ha gjort utbetalnin­garna.

Barcelona utökade i helgen sin ledning i La Liga till nio poäng efter 1–0 borta mot Athletic Bilbao. Bilbao kvitterade i slutet men fick sitt mål bortdömt efter en kontrovers­iell handssitua­tion.

 ?? FORT/TT-AP FOTO: JOAN MON- ?? ■
Fotbollskl­ubben Barcelona anklagas för korruption.
FORT/TT-AP FOTO: JOAN MON- ■ Fotbollskl­ubben Barcelona anklagas för korruption.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland