Hufvudstadsbladet

Sjukdomsep­idemi i Sveriges landslag

Svenska längdlands­laget har förvandlat­s till en sjukstuga. Nu har även Linn Svahn vänt hem från Norge och missar veckans världscupt­ävlingar i Drammen. Sedan tidigare hade också Frida Karlsson meddelat att hon står över på grund av liknande symptom.

-

En förkylning stoppade Frida Karlsson från femmilen i Holmenkoll­en i helgen. Nu visar det sig att 23åringen inte heller kommer till start i tisdagens klassiska sprint i Drammen, och hon lämnade därför Norge på måndagen.

”Frida Karlsson känner sig efter att ha tränat under förmiddage­n fortfarand­e inte redo för att tävla. Hon åker nu hem från Norge för att ladda inför tävlingarn­a i Falun”, skriver svenska landslaget i ett uttalande.

Karlsson var den enda av de svenska längddamer­na som skulle ha åkt båda världscupt­ävlingarna i Norge. Nu får hon i stället försöka bli frisk till världscupe­n i Falun i helgen. Detsamma gäller Linn Svahn som inte ens hann landa i Norge innan hon kände sig krasslig.

”Linn Svahn har vänt hem på grund av sjukdomssy­mptom i planet och kommer inte till start i morgon (tisdag). Det är för tidigt för att med säkerhet veta någonting inför världscupe­n i Falun", skriver landslaget.

Efter VM i Planica, som tog slut för drygt en vecka sedan, har flera svenska åkare blivit sjuka. Bland annat fick både William Poromaa och Emma Ribom ställa in sitt deltagande i Holmenkoll­en på grund av förkylning­ar. De senaste sjukdomsfa­llen gör att landslaget nu kommer att införa hårdare restriktio­ner inom landslagsg­ruppen.

Finland represente­ras av Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen, Eevi-Inkeri Tossavaine­n, Olli Ahonen, Ville Ahonen, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki och Lauri Vuorinen i Drammen. Säsongen närmar sig slutet för längdåkarn­a och utöver Falun, som är nästa stopp för världscupt­ävlingarna, väntar avslutande tävlingar i Tallinn och Lahtis veckan därpå.

 ?? FOTO: CHRISTINE OLSSON/TT ?? ■
Linn Svahn, här under skid-VM i Planica häromvecka­n, är sjuk och missar tisdagens världscups­print i norska Drammen.
FOTO: CHRISTINE OLSSON/TT ■ Linn Svahn, här under skid-VM i Planica häromvecka­n, är sjuk och missar tisdagens världscups­print i norska Drammen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland