Hufvudstadsbladet

Två bussar med skolelever i diket i Sibbo

- Jon Nyqvist jon.nyqvist@ostnyland.fi Heidi Herrmann heidi.herrmann@hbl.fi

Två trafikolyc­kor inträffade i går i Sibbo, den ena mellan Immersby och Massby och den andra på Boxvägen, enligt Helsingfor­sregionens trafik HRT.

Vid halv åtta på tisdagsmor­gonen larmades räddningsv­erket till en trafikolyc­ka i Sibbo. Enligt de första uppgiftern­a var en skolbuss inblandad i olyckan.

Det handlade de facto om två enskilda olyckor med två bussar med skolelever, bekräftade Helsingfor­sregionens trafik HRT för HBL.

– Det handlar om två bussar och det är linjerna 993 och 994 som har drabbats. En buss av bägge linjer har kört av vägen, sade Johannes Laitila, kommunikat­ionschef på HRT, i går.

Olyckan på busslinje 993 ledde till personskad­or, men Laitila kunde i går inte säga hur allvarliga skador det handlar om. Bussen transporte­rade skolelever mellan Nickby och Söderkulla. Från polisens håll uppgav kommissari­e Tomi Salosyrjä att en person skadats och förts till vidare vård.

Det var i går oklart om någon skadats i olyckan på busslinje 994.

– Vi kan inte säga exakt hur många elever fanns i bussen när olyckan inträffade eftersom flera av dem hade lämnat olycksplat­sen innan vi anlände, säger jourhavand­e brandmästa­re Antti Virtanen.

Vägen stängdes genast efter olyckan, men kunde öppnas för trafik igen ett par timmar senare.

Mycket dåligt väglag

Väglaget var mycket dåligt vid olycksplat­sen.

– Det var glashalt. En annan buss och en bärgningsb­il körde också av vägen här i närheten. Det beskriver hurdant föret är på vägarna. Vägen har sandats sedan dess, säger Virtanen.

Polisen uppmanar de elever som var i bussen när olyckan inträffade och lämnade olycksplat­sen innan räddningsp­ersonalen anlände att vara i kontakt (telefon: 0295438758). Också Social- och krisjouren i Östra Nyland ber eleverna vara i kontakt.

Polisen undersöker olycksorsa­ken.

 ?? FOTO: LEIF WIKSTRÖM ?? ■
HRT:s buss välte i diket i går morse på Massbyväge­n i Sibbo.
FOTO: LEIF WIKSTRÖM ■ HRT:s buss välte i diket i går morse på Massbyväge­n i Sibbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland