Hufvudstadsbladet

Benjamin Källman: Fokus på prestation­en, inte poängen

- Tommi Willberg tommi.willberg@ksfmedia.fi Tommi Willberg tommi.willberg@ksfmedia.fi

Förlusten mot Danmark i EM-kvalpremiä­ren må ha varit förväntad men innebär ändå extra press inför kvalets andra bortamatch mot Nordirland. En gammal visdom gäller för Finlands fotbollshe­rrar i den kyliga söndagskvä­llen i Belfast: håll fokus på det väsentliga.

Det blev ingen ny skräll på Parken i EM-kvalpremiä­ren för Finlands fotbollshe­rrar som nu får ladda om och ställa sig in på match nummer två mot Nordirland på Windsor Park i Belfast.

Nordirland, som å sin sida inledde sitt kval med en budgeterad seger över blåbäret San Marino, hör till Finlands huvudmotst­åndare i kvalet.

– De är ett väldigt bra lag som spelar fysiskt och rätlinjigt. Jag ser fram emot matchen. Den blir väldigt annorlunda än matchen mot Danmark, säger anfallaren Benjamin Källman via en videolänk från Belfast.

I förhandssp­ekulatione­rna snackades det en del om Finlands budgeterad­e seriepoäng efter kvalinledn­ingen. Tre eller mer och betyget är godkänt, en eller i värsta fall noll poäng och kvalstarte­n kan kallas en besvikelse.

Källman viftar bort snacket om extra press inför mötet med Nordirland.

– Jag tycker vi ska fokusera mer på hur vi presterar. Genom det ger vi oss en chans att få med oss så många poäng som möjligt. Vi börjar kvalet med två väldigt svåra matcher. Det är onödigt att ta på oss extra press. Såklart går vi in för att vinna, precis som alltid vi spelar. Man tar en match åt gången, säger 24-åringen.

Källman följde med matchen mot Danmark från bytesbänke­n då veteranern­a Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo fick sig nittio minuter var på topp. Av anfallsspe­larna fick också Marcus Forss sig ett inhopp.

Källman slog igenom i landslaget med besked i förra sommarens Nations League där han stod för två fullträffa­r och en assist. Senast han spelade i landslagss­kjortan i november i en träningsma­tch mot Norge lyckades han också med målskyttet.

– Förra året var mitt största i landslagsb­ilden. Jag är såklart väldigt hungrig på mer speltid, säger Källman.

Kanske redan i kväll mot Nordirland?

– Det är ett nytt projekt och nya möjlighete­r. Få se vad som komma skall. Jag är alltid beredd, säger han leende.

Några små förändring­ar har skett i landslagst­ruppen sedan torsdagens premiär. Mittfältar­en Niilo Mäenpää har drabbats av sjukdom och saknas och skadade mittbacken Arttu Hoskonen ersätts av HJK:s Miro Tenho.

Rasmus Schüllers situation granskas dag för dag, men signalerna från tränarstab­en är positiva beträffand­e Schüllers medverkan i kväll.

 ?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? ■
Benjamin Källman ser fram emot EM-kvalmatche­n mot Nordirland.
FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ■ Benjamin Källman ser fram emot EM-kvalmatche­n mot Nordirland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland