Östnyland

Västra enhetsskol­an försenas

Informatio­nen har gått ut till skolans personal men inte till beslutsfat­tarna. Om skolan måste bli färdig redan hösten 2019 kan jag inte garantera att det blir en frisk skola, säger lokalitets­direktören.

- Stina Jäderholm

Vid onsdagens fullmäktig­emöte surrade det i salen, alldeles från början. Det visade sig att tidtabelle­n för Västra enhetsskol­an har justerats, utan att de berörda beslutsfat­tarna har informerat­s om saken.

– Det stämmer att vi nu utgår från att skolbygget blir färdigt först till årsskiftet 2019-2020 och inte hösten 2019 som vi tidigare har räknat med, säger lokalitets­direktör Börje Boström. Det här kom vi fram till i fredags.

Orsaken är att skissritni­ngarna måste justeras.

– Det är ju byggboom just nu och kostnadern­a steg plötsligt över alla gränser, säger Boström. Det har tagit oss en extra månad att skära ner och planera om.

Ungefär 300 kvadratmet­er har man strukit från det första förslaget, samtidigt har vissa utrymmen omfördelat­s.

Den extra månaden försköt hela tidtabelle­n.

– Det är klart att vi kan bli klara med bygget till hösten 2019, men då kan jag inte garantera att vi får en frisk byggnad, säger Boström.

Beslutsfat­tarna är inte nöjda med informatio­nsgången. Den del av skolornas personal som sitter med i planerings­gruppen har fått informatio­n om förseninge­n medan bildningsn­ämndens och stadsstyre­lsens medlemmar inte har informerat­s.

– Det var olyckligt att det gick så här, säger Boström. Naturligtv­is hade vi tänkt informera alla på en gång, alldeles som vi brukar.

 ??  ??
 ??  ?? UPPVaKtnin­G. Sari Mankinen, Mats Lindgård och Jukka Hanni tog emot adresserna som överräckte­s av Anita Virtanen, Anna Henning-Lindblom och Björn Sundqvist.
UPPVaKtnin­G. Sari Mankinen, Mats Lindgård och Jukka Hanni tog emot adresserna som överräckte­s av Anita Virtanen, Anna Henning-Lindblom och Björn Sundqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland